Πολιτική

Άδωνις: Επί πληρωμή τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις: Επί πληρωμή τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Η χρέωση θα προβλέπεται από υπουργική απόφαση

Επί πληρωμή θα γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, αναφερθείς στο εάν υπάρχει πληρωμή για τα απογευματινά ιατρεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή υπάρχουν εδώ και 25 χρόνια. Δεν μιλάμε όμως για απογευματινά ιατρεία, αλλά για απογευματινά χειρουργεία. Σήμερα τα χειρουργεία είναι μέχρι τις 15:00, κάτι που έχει δημιουργήσει μία λίστα, εκτός κι αν κριθεί επείγον και χειρουργηθεί κάποιος επειγόντως. Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, αλλά, αν θέλει κάποιος όμως, θα πάει να χειρουργηθεί το απόγευμα επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τα πρωινά της χειρουργεία.

Η χρέωση θα προβλέπεται μέσα από την υπουργική απόφαση. Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το 70% και ο ασθενής το υπόλοιπο 30%».

«Χάρη στα απογευματινά χειρουργεία», συνέχισε ο Άδωνις «όλοι οι ασθενείς βγαίνουν κερδισμένοι. Με τα απογευματινά χειρουργεία ιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς επωφελούνται».

Ερωτηθείς ακόμη σχετικά με τις συμβασιούχες καθαρίστριες των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως «τα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Ο εργολάβος υποχρεούται να μεριμνήσει πρώτα τις καθαρίστριες, η σύμβαση των οποίων λήγει. Δεν έχει προβλεφθεί να πάψει να εργάζεται χωρίς εργολάβο», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments