Πολιτική

Κυβέρνηση: Μήνυμα ενότητας και διαλόγου προς τους αγρότες

Κυβέρνηση: Μήνυμα ενότητας και διαλόγου προς τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Δεν επιδιώκουμε την ένταση, ακούμε τα αιτήματα των αγροτών», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Στην ευρεία κυριακάτικη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και η πρόθεση αγροτών και κτηνοτρόφων σε διάφορες περιοχές της χώρας να ενισχύσουν από τη μια τα μπλόκα και, από την άλλη, η «απειλή» τους να κόψουν τη χώρα στα δύο, κλείνοντας με τα τρακτέρ τους σημεία των εθνικών οδών.

Για αυτό και στη σύσκεψη, εκτός από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, και τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο, συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόθεση της κυβέρνησης, ωστόσο, είναι να κρατηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο και τους εκπροσώπους των συντονιστικών τους οργάνων, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν με νόημα ότι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση είναι πως «δεν επιδιώκουμε την ένταση, αλλά ακούμε τα αιτήματα των αγροτών».

Με δεδομένη την πρόθεση του αγροτικού κόσμου, που βρίσκεται με της τρακτέρ σε διάφορα σημεία κατά μήκος των εθνικών οδών, όχι μόνο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση ακόμα και με τον πρωθυπουργό, ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης δήλωνε ότι η «πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή και ότι η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά».

Παράλληλα, στη συνεδρίαση έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ συζητήθηκαν και ευρύτερα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, που αφορούν στο κόστος παραγωγής, το ενεργειακό κόστος, τις υποδομές και την κρατική αρωγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments