Πολιτική

Ο πρωθυπουργός για F-35 και ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός για F-35 και ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το μήνυμα ότι «όσο υπάρχει πρόβλημα, εμείς θα παίρνουμε μέτρα» εκπέμπει σχετικά με το θέμα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός.

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για την πώληση των 40 F-35 και του δωρεάν αμυντικού πακέτου προς τη χώρα μας επισφραγίζει το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπησή του στο Facebook. Σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα πληρώνονται στο ακέραιο, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει τις δράσεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα, από την ψηφιοποίηση μέχρι την ενίσχυση της οικογένειας, από μέτρα κατά της ακρίβειας μέχρι την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, στον απόηχο της χθεσινής έγκρισης για την απόκτηση των F-35.

«Με αυτήν την ενίσχυση θα ξεκινήσω την ανασκόπηση της εβδομάδας, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα μπήκε και επισήμως σε τροχιά απόκτησης έως 40 αεροσκαφών F-35. Αλλά και κάτι ακόμη: ότι γινόμαστε αποδέκτης ενός μεγάλου πακέτου εξοπλισμών, που θα διατεθεί στην Ελλάδα εντελώς δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για ένα πακέτο που θα έρθει να ενισχύσει και τους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και το Λιμενικό μας. Δεν θα επαναλάβω όλες τις λεπτομέρειες του πακέτου, καθώς τις εξήγησα – ελπίζω αρκετά αναλυτικά – χθες στη δήλωσή μου».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογένειας και την ανακοίνωση της μόνιμης αύξησης του επιδόματος γέννησης από τα 2.000 ευρώ στα 2.400 έως 3.500 ευρώ, ανάλογα με τα παιδιά που έχει η κάθε οικογένεια.

«Το μέτρο αφορά περίπου 75.000 νέες γεννήσεις ετησίως – θα θέλαμε και ελπίζουμε να είναι περισσότερες – ενισχύοντας έτσι ισάριθμες οικογένειες σε όλη τη χώρα. Και μάλιστα αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι το μέτρο αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Θα περιλάβει δηλαδή και τις οικογένειες που απέκτησαν παιδί πέρυσι και γνωρίζουμε καλά ότι επιβαρύνονται ήδη από το αυξημένο κόστος των βρεφικών ειδών».

Ως προς τη συνεχιζόμενη μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια, υπενθύμισε ότι επιβλήθηκε υψηλό πρόστιμο 561.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία σε ακόμη μία από εταιρεία που ειδικεύεται, μεταξύ άλλων και στο βρεφικό γάλα.

Στη συνέχεια παρέθεσε τα σχετικά στοιχεία: Το 2023 έγιναν 25.267 έλεγχοι, καταγράφηκαν 1.865 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 12.806.600 ευρώ. Μέχρι στιγμής το κράτος εισέπραξε σχεδόν το μισό ποσό, δηλαδή 5.908.750 ευρώ.

«Δεν θα σταματήσουμε τους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά», τόνισε, προσθέτοντας: «Είναι άλλωστε ένα από τα «όπλα» μας κατά των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments