Γεωπολιτικά

Η Κίνα υποστηρίζει την Υεμένη και αναζητά μια πολιτική λύση

Η Κίνα υποστηρίζει την Υεμένη και αναζητά μια πολιτική λύση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Καθώς η παγκόσμια εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να παραμένει «όμηρος» των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η ευρύτερη κρίση συνιστά μια νέα πρόκληση στις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Κίνας που αυτοπροβάλλεται ως η νέα δύναμη συμφιλίωσης στη Μέση Ανατολή. 

Καθώς η παγκόσμια εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να παραμένει «όμηρος» των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η ευρύτερη κρίση συνιστά μια νέα πρόκληση

Καθώς η παγκόσμια εμπορική ναυτιλία εξακολουθεί να παραμένει «όμηρος» των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η ευρύτερη κρίση συνιστά μια νέα πρόκληση στις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Κίνας που αυτοπροβάλλεται ως η νέα δύναμη συμφιλίωσης στη Μέση Ανατολή.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανάλυση του CNN, η ανταπόκριση της Κίνας στην κρίση της Ερυθράς Θάλασσας έχει περιοριστεί σε εκκλήσεις για τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον πλοίων και σε κριτική, αν και συγκεκαλυμμένη, των στρατιωτικών επιχειρήσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά των Χούθι – στάση η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, απέχει κατά πολύ από τον ρόλο που ευαγγελιζόταν το Πεκίνο.

H Κίνα στο πλευρό της Υεμένης 

«Η Κίνα υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης και αναζητά μια πολιτική λύση για την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε την Τρίτη ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Ντενγκ Λι στον Υεμενιώτη ομόλογό του στην Κίνα.

«Η Κίνα υποστηρίζει την Υεμένη στη διασφάλιση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής της ακεραιότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης και την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο.

Πληροφορίες από CNN, Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments