Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα συμπαραγωγός των αμερικανικών φρεγατών Constellation

Δένδιας: Η Ελλάδα συμπαραγωγός των αμερικανικών φρεγατών Constellation

Πηγή Φωτογραφίας: [366818] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΜΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στις 16 Ιανουαρίου 2024 παρελήφθη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετική επιστολή του Αμερικανικού Ναυτικό. Πρόκειται για τον σχεδιασμό και την συμπαραγωγή έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation στα ελληνικά ναυπηγεία.

Συμπαραγωγός μπαίνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα των αμερικανικών φρεγατών νέας γενιάς κλάσης «Constellation», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του, Βασίλη Πάλμα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην παραχώρηση Παράκτιων Περιπολικών κλάσης LCS που θα παραλάβει δωρεάν η Ελλάδα από τα αποθέματα του αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και θα λειτουργήσουν ως «ενδιάμεση λύση» προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Στόλου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό του για την παραλαβή από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετικής επιστολής του Ναυτικού των ΗΠΑ, σχετικά με την καταρχήν αποδοχή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή στα ελληνικά ναυπηγεία έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation.

«Μελετάμε και την ενδιάμεση λύση των LCS που μας προσφέρονται δωρεάν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά πέραν αυτού θέλω να σας πω, για πρώτη φορά, ότι συζητάμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τον σχεδιασμό, τον κοινό σχεδιασμό και την συμπαραγωγή των φρεγατών νέας γενιάς Constellation. Ήδη, στις 16 Ιανουαρίου 2024 παρελήφθη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετική επιστολή του Αμερικανικού Ναυτικό, καταρχήν αποδοχής του ενδιαφέροντος όλων μας για τον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή έως 7 νέων φρεγατών κλάσης Constellation στα ελληνικά ναυπηγεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments