Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για F-35, ΑΕΙ και αγρότες

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για F-35, ΑΕΙ και αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: [366812] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι αναφέρθηκε μπροστά στις κάμερες.

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας: τα F-35, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, μετά την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν με την οποία η Ελλάδα «εντάσσεται και επίσημα στο πρόγραμμα των F-35.  Λαμβάνει ταυτόχρονα, όμως, μια πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ».

Η επιστολή, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την «καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. «Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ο ρόλος της χώρας ως παράγοντας σταθερότητας της περιοχής», επεσήμανε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο και από τους αγρότες.

Για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «λογικό είναι να προκαλεί αντιδράσεις» και συμπλήρωσε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων».

Στόχος, επανέλαβε, δεν είναι «μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια», αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Ακούμε την κοινωνία, ακούμε τους αγρότες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατηρώντας πως «διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα» για ζητήματα που έχουν σχέση με την αύξηση του κόστους παραγωγής. Σημείωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές» και πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας θέλουμε πάντα να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα».

Τέλος, σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η οικονομία αναπτύσσεται σε γρήγορους ρυθμούς, θα φροντίζουμε να το αξιοποιούμε για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές» και σε σε αυτό το πλαίσιο έκανε αναφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννας.

Σακελλαροπούλου: Διάλογος για κοινωνική συνοχή

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μια αναφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση.

«Η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται, γιατί όπως εξελίσσεται η κοινωνία, εξελίσσονται οι μορφές συμβίωσης», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι στη Δημοκρατία αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων και «να προστατευθεί το δικαίωμα σπουδαστών να τελειώσουν τις σπουδές τους, να μην χάσουν εξεταστική».

Ακόμη, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, τόνισε πως είναι «πολύ σπουδαίο να γίνεται προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments