Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: “Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο – Ποια ονόματα ακούγονται περισσότερο

ΠΑΣΟΚ: “Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο – Ποια ονόματα ακούγονται περισσότερο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/ EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στην Χαριλάου Τρικούπη ενόψει ευρωεκλογών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση του ευρωψηφοδελτίου ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το ψηφοδέλτιο χειρίζεται ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν εντός του Μαρτίου, αφού τις υποψηφιότητες εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχουν κριτήρια διείσδυσης και προβολής καθώς και γεωγραφικής κατανομής, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 17 γυναικών.

Το βέβαιο είναι πως θα υποβληθούν στον Άρειο Πάγο μέχρι τις 20 Απριλίου, δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων στις 25 Απριλίου. Στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν πως το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τέσσερις ευρωβουλευτές- στο 12% θα εκλέξει τρεις, αλλά τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιθανότητες να φτάσει τους τέσσερις είναι θεωρούνται πολύ πιθανές. Ειδικά αν υπάρξει κυβερνητική πρόβλεψη για κατανομή των εδρών “από πάνω προς τα κάτω”, δηλαδή αν, σε αντίθεση με την περίπτωση των εθνικών εκλογών, οι έδρες των άλλων κομμάτων κατανεμηθούν από μεγαλύτερο ποσοστό σε μικρότερο.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες -και ενώ έχουν αρχίσει να «διαρρέουν» ονόματα τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ- για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχουν «κλειδώσει» οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Νίκος Παπανδρέου, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Σκουντής, Σάκης Αρναούτογλου και Ηλίας Κικίλιας. 

Έντονα ακούγονται ακόμη τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Χρυσόγονου, Έφη Κουντετάκη και Όλγας Μαρκογιαννάκη.

Όσον αφορά την κ. Ελένη Χρονοπούλου, η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, παρότι στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα την ήθελαν να είναι υποψήφια, φέρεται να μην είναι ιδιαίτερα «ζεστή» με την προοπτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments