Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην Τουρκία πρόκειται να μεταβεί τον Μάιο ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή, από τη Βουλή.

«Κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις σε υποδομές στη Θεσσαλία θα φτάσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η αγορά έκρυβε «περισσότερες στρεβλώσεις από ό,τι περιμέναμε». Τώρα, συνέχισε, «ξέρουμε πρακτικές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε μεγάλα πρόστιμα και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα».

Η αύξηση «έμεινε στο ράφι», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Το ζήτημα είναι πώς θα έχουμε αποκλιμάκωση», συμπλήρωσε και τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η στήριξη του εισοδήματος. Για τον κατώτατο μισθό, είπε ότι η αύξηση θα δοθεί από την 1η Απριλίου και επανέλαβε ότι στόχος είναι τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάιο. Μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει «καλό κλίμα» τους τελευταίους μήνες, σημείωσε. «Κάναμε πολύ σημαντικά βήματα στην προσέγγιση. Έχουμε βάλει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε πορεία εξομάλυνσης», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι η προσέγγιση «δεν θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις». Είναι «εκτός τόπου και χρόνου» αν το πιστεύει κάποιος αυτό, συμπλήρωσε. «Έχω εμπειρία να διακρίνω ρητορικές εξάρσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι με την Τουρκία υπάρχει μία διαφορά, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Αλλά, πρόσθεσε, «μπορούμε να πετύχουμε συμφωνίες ωφέλιμες και για τις δύο πλευρές».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35 και το «πολύ σημαντικό δωρεάν υλικό» που θα ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για απόδειξη του τρόπου που οι ΗΠΑ βλέπουν τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο. «Δεν παίρνουν όλες οι χώρες στρατιωτικό υλικό», τόνισε.

«Σκοπός είναι η ενίσχυση των ενόπλων δυναμεων, να εξασφαλίσουμε ένα τακτικό πλεονέκτημα ποιοτικό, αν όχι ποσοτικό, απέναντι στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Για τα εξοπλιστικά της Τουρκίας επεσήμανε ότι «η πάγια θέση είναι πως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στις ΗΠΑ» αν θα πουλήσουν όπλα στην Άγκυρα, αλλά είναι «σημαντικό και αυτονόητο» να ακούγονται οι ανησυχίες της Ελλάδας, «εξασφαλίσουμε ότι όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον νατοϊκών συμμάχων».

Για τα F-35, εξήγησε ότι «δεν θα αγοράσουμε 40 μονομιάς». «Έχουμε χώρο για μια μοίρα σε πρώτη φάση, με παραλαβές από τα τέλη αυτής της δεκαετίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments