Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στη Σταδίου

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στη Σταδίου

Πηγή Φωτογραφίας: [366979] ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Η οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Συναγερμός και ανησυχία για ενδεχόμενη επιστροφή της τρομοκρατίας έχουν σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά το νυχτερινό «χτύπημα» στην καρδιά της Αθήνας, με την έκρηξη να σημειώνεται στη 01:29 απέναντι από το υπουργείο Εργασίας και δίπλα σε τράπεζα, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και το ωστικό κύμα έσπασε παράθυρα μέχρι τον έκτο όροφο. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έσπευσε στο σημείο για να ερευνήσει την υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αξιωματικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας ερεύνησαν την περιοχή για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, προκειμένου να συλλέξουν τυχόν ευρήματα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην έρευνα.

Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στο υλικό από κάμερες ασφαλείας από τις γύρω επιχειρήσεις προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες και να καταγράψουν τις κινήσεις τους, τόσο πριν αφήσουν την τσάντα, όσο και μετά, ενώ οι αρχές αναμένεται να «σαρώσουν» τηλεφωνικές επικοινωνίες κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται στο υποκατάστημα της Alphabank που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο. Στο τηλεφώνημα ανέφεραν ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Οι πυροτεχνουργοί μετά την έκρηξή προσέγγισαν το σημείο με πολύ προσοχή υπό τον φόβο να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως λόγω ύποπτου αντικειμένου διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί βόμβα τον Δεκέμβριο του 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για τον μηχανισμό που τότε είχε εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments