Πολιτική

Μαξίμου: Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους αγρότες

Μαξίμου: Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

«Δεν έχουμε μέτωπο με τους αγρότες», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Αντιμέτωπη με μια σειρά προκλήσεων αλλά και αιτημάτων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους βρίσκεται η κυβέρνηση, με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να καλούνται να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και, από την άλλη, την αντιμετώπιση μιας ευρύτερης κοινωνικής αναταραχής, με πρωταγωνιστές, τους αγρότες, τους φοιτητές, αλλά και το σύνολο των νοικοκυριών για την συνεχιζόμενη ακρίβεια σε βασικά προϊόντα.

Το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων παραμένει ενεργό και οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πλειοψηφίας επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου με τους παραγωγούς και τους αγρότες, καθώς παραμένει το ενδεχόμενο “τα τρακτέρ να φτάσουν στην Ακρόπολη”.

Είναι ενδεικτικό ότι με μια μακροσκελή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να τείνει χείρα συνεννόησης προς τον αγροτικό κόσμο, δηλώνοντας ότι «το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε μια σειρά από μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση από το 2019 έως σήμερα, όπως μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις εισφορών στα συνεργατικά σχήματα, ενεργοποίηση της ειδικής επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και μειώσεις του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, τα λιπάσματα και τα γεωργικά μηχανήματα, ενώ οι συνολικές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από το 2019 έως σήμερα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Επί του παρόντος, ωστόσο, τα περιθώρια συνεννόησης δεν φαίνονται μεγάλα, με τους αγρότες να παραμένουν με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ στα μπλόκα δίπλα στις εθνικές οδούς, εκφράζοντας την αντίδρασή τους ακόμα και στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα. Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυε ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων για τα αιτήματα των αγροτών εξαντλήθηκαν, τονίζοντας ότι «αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Αυτό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments