Πολιτική

Μητσοτάκης: Παίρνουμε συνεχώς μέτρα στήριξης των αγροτών

Για εμάς δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο, σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο», αναφέρει ο πρωθυπουργός  στην ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου που κάνει κάθε εβδομάδα στο Facebook.

Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκτενή αναφορά στις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Για εμάς δεν υπάρχει “αγροτικό μέτωπο”. Το μόνο μέτωπο που έχει η κυβέρνηση είναι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα», γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για τον πρωτογενή τομέα, όπως και στα μέτρα που εξήγγειλε την προηγούμενη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής.  

“Οι καθηγητές έχουν υποχρέωση και ευθύνη για τις ψηφιακές εξετάσεις”

Αναφορικά με το ζήτημα της εξεταστικής στα πανεπιστήμια, που «εξαιτίας των καταλήψεων σε ορισμένα τμήματα κινδύνευε να χαθεί», ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την απόφαση να γίνουν ψηφιακά, κάτι που χαρακτηρίζει «απαραίτητο μέτρο».

«Οι καθηγητές των ΑΕΙ έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των ψηφιακών εξετάσεων, ώστε να εγγυηθούν και να προστατεύσουν το δικαίωμα των φοιτητών να μην χαθεί η εξεταστική του Φεβρουαρίου», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Στην κριτική για το «αδιάβλητο» των ψηφιακών εξετάσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Ας είμαστε ειλικρινείς, πρώτοι οι ίδιοι οι καθηγητές γνωρίζουν ότι  αντικειμενικά δεν υπάρχει κανένα σύστημα εξετάσεων που να είναι πλήρως αδιάβλητο. Υπάρχουν τρόποι να γίνουν έγκυρες εξετάσεις και στην εποχή του ChatGPT, αρκεί να υπάρχει θέληση».

Επομένως, σημειώνει, εκλαμβάνει αυτά τα επιχειρήματα ως «προφάσεις κάποιων -ελπίζω λίγων- καθηγητών που δεν σκέφτονται ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι που αγωνιούν για το συμφέρον των φοιτητών τους».

Παράλληλα τονίζει ότι υπάρχουν φοιτητές που περιμένουν να ολοκληρώσουν τον Φεβρουάριο τις σπουδές τους, επειδή ήδη έχουν άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις. «Είναι αδιανόητο κάποιες μειοψηφίες να στερούν την πρόοδο αυτών των φοιτητών και να βρίσκουν μάλιστα υποστήριξη και από καθηγητές, όταν υπάρχει η εναλλακτική των ψηφιακών εξετάσεων που δοκιμάστηκε και στην πανδημία», υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο