Nέα της αγοράς

Πυρηνική ενέργεια: Ανοίγει η όρεξη για νέα έργα – Το μεγάλο στοίχημα του ουρανίου

Πυρηνική ενέργεια: Ανοίγει η όρεξη για νέα έργα – Το μεγάλο στοίχημα του ουρανίου

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com/Free photo atomic sky

Σε συμπληγάδες προσκρούουν οι φιλοδοξίες για ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας

Η πυρηνική ενέργεια είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Οι προσπάθειες για επίτευξη του στόχου του καθαρού μηδέν, σε συνδυασμό με τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται αφενός για ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία και αφετέρου για ενεργειακή ασφάλεια έχουν πυροδοτήσει μια σημαντική αύξηση νέων έργων σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, παρά την αυξημένη όρεξη, οι προκλήσεις για την βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας είναι πολλές: καθυστερήσεις στα projects και υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς αποτελούν τροχοπέδη στις πυρηνικές φιλοδοξίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Παραγωγή ρεκόρ για την πυρηνική ενέργεια στον κόσμο

Υπενθυμίζεται ότι Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) έχει επισημάνει ότι τα πυρηνικά έργα που ξεκινούν μεταξύ 2010 και 2020 καθυστερούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια, παρόλο που προβλέπει ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας θα φτάσει σε υψηλό επίπεδο το επόμενο έτος και θα χρειαστεί να υπερδιπλασιαστεί έως το 2050.

Οι βασικοί παράγοντες με τους οποίους είναι αντιμέτωποι τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι κυβερνήσεις μπορούν να συνοψισθούν σε τεχνικά ζητήματα, ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυστηρούς κανονισμούς αλλά και κοινωνικές αντιδράσεις. Το τελευταίο μάλιστα, αποκτά ιδιαίτερη  βαρύτητα καθώς πολλές χώρες είναι σε προεκλογική περίοδο.

ot.gr // Ναταλία Δανδόλου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments