Πολιτική

Παπαστεργίου: Μέσω taxis η αγορά του εισιτηρίου – Δημιουργείται black list [vid]

Παπαστεργίου: Μέσω taxis η αγορά του εισιτηρίου – Δημιουργείται black list [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367062] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το εισιτήριο θα είναι στο gov.gr wallet, προϋπόθεση η ύπαρξη κινητού για να μπει κάποιος στο γήπεδο, είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο προϋπήρχε, ωστόσο δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία. Η λύση όμως τώρα έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας. Η αγορά του εισιτηρίου θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά κατόπιν το εισιτήριο θα ‘μπαίνει’ στο govwallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες…». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την παρουσίαση των μέτρων που τίθενται σε ισχύ για την οπαδική βία.

«Για την εφαρμογή Wallet θα χρειαστούν οι κάτοχοι εισιτηρίου τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ο ενδιαφερόμενος μόλις αγοράσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπαίνει στο gov.gr, θα δίνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα «κλειδώνει» το εισιτήριο με έναν συγκεκριμένο αριθμό και θα γίνεται αποστολή στο κινητό τού χρήστη, όπου θα αποθηκεύεται στο Wallet. Πηγαίνοντας στο γήπεδο και έχοντας στο χέρι το κινητό τηλέφωνο θα πλησιάζει στα τουρνικέ, τα οποία θα «διαβάζουν» με ανέπαφη διαδικασία το εισιτήριο και εφόσον είναι σε ισχύ θα επιτρέπεται η είσοδος, ενώ ταυτόχρονα θα καταχωρείται και η πληροφορία για το ποιός μπήκε στο γήπεδο. Στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να δώσει το κινητό του σε άλλον, τότε υπάρχουν κάμερες που θα καταγράφουν ποιος μπήκε και με ποιανού κινητό. Σκοπός είναι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση να συνδυαστεί και με τις κάμερες που νόμιμα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα.

Προβλέπεται ακόμη διαδικασία για την περίπτωση ανηλίκων έως 15 ετών, που θα συνοδεύονται από ενήλικο, αλλά και για ξένους πολίτες με τη χρήση του διαβατηρίου τους».

Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου έκανε και μία άμεση εφαρμογή της διαδικασίας η οποία κυριολεκτικά ήταν θέμα μισού λεπτού, ενώ άφησε ανοικτό παραθυράκι για μια ειδική εξαίρεση που έχει να κάνει με ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των smartphones… «Είμαστε κατά της οποιαδήποτε οριζόντιας εξαίρεσης, αλλά θα το δούμε το θέμα».

Όπως είπε επίσης: «Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments