Nέα της αγοράς

Η ασφάλιση αναδεικνύεται σήμερα ως μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για κάθε επιχείρηση

Η ασφάλιση αναδεικνύεται σήμερα ως μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για κάθε επιχείρηση

Πηγή Φωτογραφίας: tsoukakis accounting services,Σε μια εποχή, όπου οι απειλές και οι κίνδυνοι στο επιχειρείν αυξάνονται εκθετικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως πεδίο επιδεξιότητας

Σε μια εποχή, όπου οι απειλές και οι κίνδυνοι στο επιχειρείν αυξάνονται εκθετικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως πεδίο επιδεξιότητας

Η ασφάλιση αναδεικνύεται σήμερα ως μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για κάθε επιχείρηση, αποτελώντας απαραίτητο χρηματοοικονομικό εργαλείο στα χέρια κάθε αυτοαπασχολούμενου ή επιχειρηματία για την απρόσκοπτη λειτουργία, την οικονομική βιωσιμότητα, την εταιρική φήμη και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Σε μια εποχή, όπου οι απειλές και οι κίνδυνοι στο επιχειρείν αυξάνονται εκθετικά, η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως πεδίο επιδεξιότητας, αλλά και ως πεδίο έκτακτων προκλήσεων και ετοιμότητας απέναντι σε αυτές. Στο πεδίο αυτό, η ασφάλιση συνιστά καίρια απόφαση προληπτικής στρατηγικής, όχι μόνο για την προστασία από απροσδόκητα κόστη, αλλά και για την εξασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου.

Γιατί είναι απαραίτητη η ασφάλιση επιχειρήσεων

Η προστασία που προσφέρει η ασφάλιση επιχειρήσεων από κινδύνους, όπως οι φυσικές καταστροφές, η αστική ευθύνη, τα εργατικά ατυχήματα, διασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που μπορεί να υποστεί. Λειτουργώντας ως οικονομική ασπίδα έναντι των κινδύνων αυτών, εξασφαλίζει την οικονομική ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Κατ’ επέκταση η ασφάλιση, ως στρατηγική κίνηση, συντελεί και στην ενίσχυση της εταιρικής φήμης, αποδεικνύοντας στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους επενδυτές, ότι η επιχείρηση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αυτή η αίσθηση ασφάλειας, μεταφράζεται σε αξιοπιστία, εμπνέοντας εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί τον πυρήνα κάθε επιτυχημένης συνεργατικής σχέσης στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται συνεχώς και καινοτομεί, επιτηρούμενη από ένα αυστηρό κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο.

Ποιους τομείς της επιχείρησης προστατεύει η ασφάλιση

Η ασφαλιστική αγορά έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ευρεία γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων για την κάλυψη τόσο των «παραδοσιακών κινδύνων» της επιχείρησης, όσο και των νέων κινδύνων και πιο εξειδικευμένων αναγκών. Συγκεκριμένα, στις ασφάλειες επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνεται:

  • ασφάλιση περιουσίας, όπως για παράδειγμα ασφάλιση γραφείων και εγκαταστάσεων
  • ασφάλιση ανθρώπινου δυναμικού, μέσω προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης προσωπικού. Στα προγράμματα ανθρώπινου δυναμικού εντάσσονται ομαδικά προγράμματα ασφάλισης ζωής και υγείας και συνταξιοδοτικά προγράμματα.
  • ασφάλιση μεταφοράς εμπορευμάτων
  • ασφάλισης της διακοπής εργασιών
  • ασφάλιση πιστώσεων,
  • ασφάλιση ευθύνης έναντι τρίτων για ελλαττωματικό προϊόν,
  • ασφάλιση ευθύνης στελεχών της διοίκησης,
  • και ασφάλιση αναδυόμενων νέων κινδύνων, όπως της περιβαλλοντικής ευθύνης, των κινδύνων του κυβερνοχώρου, της διαρροής προσωπικών δεδομένων πελατών, της ευθύνης έναντι τρίτων για προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ασφάλιση γραφείων και εγκαταστάσεων

Μια επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κατάλληλο χώρο και εξοπλισμό. Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, μια επιχείρηση χρειάζεται γραφεία, εξοπλισμό, αποθηκευτικό χώρο για εμπορεύματα, κ.α.. Η κτιριακή υποδομή μιας επιχείρησης είναι περισσότερο ευάλωτη από όσο νομίζουμε σε μια σειρά από κινδύνους όπως πυρκαγιά, κλοπή, σεισμό, πλημμύρα και άλλες φυσικές καταστροφές.

Οι κυριότερες απειλές είναι οι κλοπές και οι φυσικές καταστροφές. Οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν προγράμματα Ασφάλισης Περιουσίας που καλύπτουν την κάθε επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες της.

Ευθύνη της επιχείρησης προς τρίτους

Τρίτοι προς μια επιχείρηση είναι συνήθως οι πελάτες, ο οποιοσδήποτε επισκεφθεί τους χώρους της, οι γειτονικές επιχειρήσεις, οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή που είναι εγκατεστημένη μία επιχείρηση, αλλά και το περιβάλλον.

Οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, είναι ζωντανοί οργανισμοί με υποχρεώσεις και ευθύνες προς τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους, τους συνεργάτες τους, το περιβάλλον και την κοινωνία. Η πιθανότητα λανθασμένων χειρισμών με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία αλλά και τη φήμη μίας επιχείρησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο καλή οργάνωση και εάν διαθέτει.

Με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, επαγγελματίες και επιχειρήσεις φροντίζουν να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε τρίτους, αποκαθιστώντας τη ζημιά που προκάλεσαν από αμέλεια τους σε αυτούς με κάποια πράξη ή παράλειψή τους.

Με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, ο ασφαλιστής καλύπτει τις δαπάνες που απορρέουν από την απόκρουση και την ικανοποίηση των αξιώσεων τρίτων σε βάρος της ασφαλιζόμενης επιχείρησης για ζημίες που προκλήθηκαν σε τρίτους από τυχόν αμέλεια.

Ασφάλιση ανθρώπινου δυναμικού

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο μιας επιχείρησης, η καρδιά και το μυαλό της, που ενισχύει την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξή της.

Οι εργαζόμενοι έχουν κι εκείνοι να αντιμετωπίσουν απρόοπτα, όπως για παράδειγμα μια ξαφνική ασθένεια, καθώς και ανασφάλειες για το μέλλον, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο συνταξιοδοτικό.

Ένας εργοδότης σήμερα μπορεί να φροντίσει να εξασφαλίσει τις ανάγκες αυτές μέσα από ομαδικά προγράμματα ζωής, υγείας και σύνταξης, κάτι που θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο του ίδιου όσο και του εργαζόμενου.

Μέσω της νέας καμπάνιας της και του microsite iknowinsurance.gr που δημιούργησε, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος  στοχεύει στην ενημέρωση και την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της ελληνικής κοινωνίας, των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments