Πολιτική

Κυβερνητική ικανοποίηση για το ραντεβού της Τρίτης

Κυβερνητική ικανοποίηση για το ραντεβού της Τρίτης

Πηγή Φωτογραφίας: [367098] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (EUROKINISSI)

Θετικό το κλίμα στο Μαξίμου ενόψει της συνάντησης με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του αγροτικού κόσμου, όπως προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα, τη σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη, αποφάσισε η παναγορτική συνεδρίαση των αγροτών σε τετράωρη συνεδρίαση στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται από τη δημόσια τηλεόραση.

Η Επιτροπή θα είναι δεκαπενταμελής, έξι μέλη από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά κι ένας από την Πελοπόννησο. Οι αγρότες δηλώνουν ότι όλα τα αιτήματά τους θα τεθούν στην ατζέντα της συνάντησης.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ήδη απέστειλαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών.

Από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν το τελωνείο Νίκης, στη Φλώρινα ως συμβολική διαμαρτυρία διάρκειας 4 ωρών που θα ισχύει μόνο για φορτηγά με εμπορεύματα και όχι για ΙΧ.

Τσιόδρας: Ο πρωθυπουργός είναι πάντα ανοιχτός στο διάλογο

Νωρίτερα ο διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας προέβη σε δήλωση ενδεικτική της κυβερνητικής ικανοποίησης και ανέφερε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών την Τρίτη το πρωί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη Δευτέρα επιστρέφει από το Βελιγράδι».

«Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί ως την Τρίτη που αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας στη διαμαρτυρία να είναι σε βάρος των δικαιωμάτων άλλων ομάδων. Πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο».

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί – και δεν είναι λίγα- αναφέρομαι στις μειώσεις των ΦΠΑ για τα αγροτικά λιπάσματα, ζωοτροφές, στα αγροτικά μηχανήματα κ.α», τόνισε.

Αυγενάκης: Ευχαριστίες για τον δημόσιο διάλογο

Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, συνομίλησε με τους αγρότες και έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. «Είδα πολλά νέα παιδιά και είναι ευχάριστο που οι νέοι ασχολούνται με τη γη. Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός δίνει λύσεις με αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Ευχαριστώ για τον χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments