Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σκεπτικισμός για τη νέα δημοκοπική πτώση

ΣΥΡΙΖΑ: Σκεπτικισμός για τη νέα δημοκοπική πτώση

Πηγή Φωτογραφίας: [366904] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απώλειες και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Alco.

Μία ακόμη δημοσκόπηση έρχεται να επισφραγίσει την αρνητική πορεία που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε επιφυλακή και επιστρατεύουν κάθε διαθέσιμο μέσο για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο διεισδυτική την παρέμβαση του κόμματος.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιστεύει και επενδύει στο επικοινωνιακό του ταλέντο, επιχείρησε να παρέμβει στον δημόσιο και πολιτικό διάλογο δημοσιεύοντας δύο βίντεο σε σύντομο χρονικό διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστική προς τούτο ήταν η επιστροφή στο Instagram για το εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ανάδειξη των προσώπων, τα οποία πρόκειται να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια, για να σχολιάσει την ψήφιση του καταδικαστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ανήρτησε νέο βίντεο μέσω TikTok.

Πατώντας πάνω στη δοκιμασμένη τακτική της αντιπαραβολής με τον αντίπαλο, επιχείρησε να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα χιουμοριστικά βίντεο που έχει κάνει με σκοπό να κρύψει τις ευθύνες και τις κατηγορίες που βαρύνουν την κυβέρνησή του για συγκάλυψη των σκανδάλων και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Όπως καταγράφει η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει νέα πτώση στα ποσοστά του, συγκεντρώνοντας 9,3% στην πρόθεση ψήφου, κλειδώνοντας μονοψήφιο ποσοστό, ξεπερνώντας μόλις και μετά βίας ένα διψήφιο ποσοστό στο 10,2%. Η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, που παρέμεινε αμετάβλητο στο 12,2%, διευρύνθηκε ελαφρά από 0,4% σε 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα επεισόδια με τον Παύλο Πολάκη, που εντείνουν τη σεναριολογία για καρατόμησή του, και τα αιχμηρά βέλη που ανταλλάσσει ο κ. Κασσελάκης με κορυφαία στελέχη έριξαν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια και ενώ θεωρητικά ο εσωτερικός εχθρός και υπονομευτής δεν υπάρχει στο κόμμα.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες και εντός της οργανωτικής βάσης του κόμματος, με υψηλόβαθμα στελέχη σε όλη την Ελλάδα να εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για την απολίτικη κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ραγδαία αυξανόμενος αριθμός νέων στελεχών έρχεται στο προσκήνιο από τον ίδιο τον Κασσελάκη και τον στενό του κύκλο, είτε μέσω της πλατφόρμας isyriza, είτε μέσω προσωπικών συνεντεύξεων. 

Τέτοια πρόσωπα εμφανίζονται και στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, με τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για επιλογές προσώπων χωρίς πολιτική βάση σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και χωρίς ιδεολογικό πρόσημο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments