Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών

Αντίστροφη μέτρηση για την διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σε ισχύ τίθεται από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024/25 το «ν+2» όσον αφορά τη φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που θέτει προς διαγραφή τους «αιώνιους» φοιτητές

Σε ισχύ τίθεται από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024/25 το «ν+2» όσον αφορά τη φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που θέτει προς διαγραφή τους «αιώνιους» φοιτητές

Σε ισχύ τίθεται από την ακαδημαϊκή χρονιά 2024/25 το «ν+2» όσον αφορά τη φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που θέτει προς διαγραφή τους «αιώνιους» φοιτητές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, γενικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

«Τίθεται ξανά σε ισχύ το ν+2, όπου 2 είναι τα χρόνια επιπλέον φοίτησης από του χρόνου, δηλαδή από το ακαδημαϊκό έτος 2024-25. Θα ισχύσει για τους παλαιότερους φοιτητές και θα αρχίσει η διαγραφή τους. «Θα διαγράφονται οι φοιτητές, ξεκινώντας από τους παλαιότερους και φαντάζομαι πως το ξέρουν. Υπάρχουν, όμως, και ειδικές περιπτώσεις υγείας, κοινωνικές, οικονομικές κλπ που θα εξεταστούν επί μέρους» υπογράμμισε ο κ. Ζώρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τι είπε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Αναφορικά με την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων δήλωσε «αυτή τη στιγμή υποθέτουμε ότι θα ξεκινήσουν τα μη κρατικά Πανεπιστήμια από το 2025. Δηλαδή το παιδί που είναι στην Α’ Λυκείου θα είναι έτοιμο να περάσει στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια». «Μία από τις προϋποθέσεις είναι να διαθέτουν campus και σημαντικές υποδομές. Δεν θα έρθει ένα Πανεπιστήμιο που θα ανοίξει ένα διαμέρισμα ή έναν όροφο σε μια πολυκατοικία και θα πει με μία ταμπέλα “Πανεπιστήμιο”» συνέχισε.

Για το ποια Πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την πρόταση της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν συνεννοήσεις επιμέρους που γίνονται με το Υπουργείο, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, διότι είναι συνεννοήσεις οι οποίες δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις[…] αυτή τη στιγμή η συζήτηση που γίνεται, γίνεται περισσότερο για ορισμένα κυπριακά Πανεπιστήμια».

«Αυτή είναι η συζήτηση η πιο επίκαιρη. Το υπουργείο είναι σε συνεννοήσεις και με άλλα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή το Yale θα αναπτύξει ένα κομμάτι δραστηριότητάς του εδώ, το Harvard έχει ήδη ένα κομμάτι δραστηριότητάς του στο Ναύπλιο υπό τη μορφή θερινών σχολείων κι αυτό θα αναπτυχθεί» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments