Πολιτική

Ο κρίσιμος Φεβρουάριος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κρίσιμος Φεβρουάριος του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367131] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (EUROKINISSI)

Αντιδράσεις για την εκδήλωση Τεμπονέρα και τη συνάντηση του στελέχους με τον Αλ. Τσίπρα.

Ο Φεβρουάριος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός μήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται να αποτελέσει το βαρόμετρο για τις ευρωεκλογές. Στην Κουμουνδούρου έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν προκειμένου να φτάσουν στο κρίσιμο κύμα των δημοσκοπήσεων του επόμενου μήνα. Δεν είναι μόνο η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη με τους Διονύση Τεμπονέρα, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

«Υπάρχουν κάποιοι προνομιακοί συνομιλητές για το μέλλον των προοδευτικών κομμάτων;». Αυτός είναι ο κοινός τόπος και το ερώτημα που συμπυκνώνει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι ηγεσίες δεν είχαν ενημερωθεί για την εκδήλωση. Το παραγόμενο αποτέλεσμα  της πρωτοβουλίας, είναι πως απελευθερώθηκαν ήδη δυνάμεις στα δυο κόμματα που δίνουν ένα στίγμα για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

Η συνάντηση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Διονύση Τεμπονέρα προκάλεσε αίσθηση μετά τις αντιδράσεις για την εκδήλωση, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν τρία υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στον πρώην πρωθυπουργό σχολίασε πως η συνάντηση είχε προγραμματιστεί κατόπιν αιτήματος του κ. Τεμπονέρα και πραγματοποιήθηκε εν μέσω καθημερινών αιτημάτων για συναντήσεις με βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο αντίκτυπος αυτής της εκδήλωσης αναμένεται να είναι εξίσου σημαντικός με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο βασικά νομοσχέδια τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (θα ψηφιστεί στις 15 Φεβρουαρίου) και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από τη σύγκρουση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη. Κανένας από τους δύο “πρωταγωνιστές” δεν παρέστη. Ο πρόεδρος είναι γνωστό ότι δεν παρίσταται πάντα σε αυτές τις συνεδριάσεις, οι οποίες συχνά αφορούν διαδικαστικά θέματα, ενώ ο βουλευτής Χανίων τον είχε ενημερώσει ότι είχε ιατρικές υποχρεώσεις.

Όλη αυτή η ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου αναμένεται να εκφραστεί στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, με τον πρώην αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών. Θα ανοίξει τα χαρτιά του ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας για το τις κρίσιμες εσωκομματικές εξελίξεις; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη. Είναι σαφές ότι στην κορυφαία διαδικασία του κόμματος, κάθε λέξη που λέει θα έχει μεγάλη σημασία. Μένει να δούμε αν θα διαμορφωθούν νέες ισορροπίες και αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει αποδεκτός από τους οπαδούς του ή αν θα υπάρξει τάση αμφισβήτησης του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments