Πολιτική

“Πονοκέφαλος” στα κόμματα για τα ομόφυλα ζευγάρια

“Πονοκέφαλος” στα κόμματα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: [366932] ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Κρυφτό" στη Βουλή για το ποιος θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Την εβδομάδα που έρχεται η πολιτική συζήτηση θα επικεντρωθεί στα ομόφυλα ζευγάρια. Το νομοσχέδιο μπαίνει την Τετάρτη στην Ολομέλεια και ψηφίζεται την επόμενη ημέρα. «Πονοκέφαλος» επικρατεί σε πολλά στρατόπεδα και αυτό φάνηκε από το «κρυφτό» στη Βουλή για το ποιος θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Η Ελληνική Λύση βγήκε αρχικά μπροστά, όμως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου διαθέτει 12 βουλευτές. Το αίτημα για «συνεργασία» που έγινε (απαιτούνται 15 υπογραφές) δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι η σύμπραξη Ελληνικής Λύσης με Νίκη αναμένεται να δώσει τη λύση.

Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Ωστόσο, κανένας από τα κόμματα αυτά δεν θέλησε να υποβάλει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Για την ακρίβεια, είχαν ακόμη χρόνο να το σκεφτούν. Ίσως φοβούμενοι ότι θα έρθουν στο φως εσωκομματικά ζητήματα, τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη θέλησαν να τονίσουν την “απώλεια” που θα καταγράψει η πλειοψηφία με το νομοσχέδιο αυτό- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχανε την ευκαιρία- στο ΠΑΣΟΚ είπαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκφράζουν σκεπτικισμό για το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι διψήφιος, ενώ η ηγετική ομάδα υποστηρίζει ότι η τελική απώλεια θα είναι μονοψήφια- στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς θα κινηθούν ο Παύλος Πολάκης και η Αθηνά Λινού, ή αν η αποχή είναι η λύση για να μην “ενεργοποιηθεί” η κομματική πειθαρχία, όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Προς το παρόν, αυτό είναι το πρώτο νομοσχέδιο που η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει και θα προσπαθήσει να περάσει μαζί με βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι μόνη της. Η αποχή και το “όχι” στο κυβερνών κόμμα υπολογίζεται στους 20 – 25 βουλευτές, αν και πρέπει να σημειωθεί πως μπορεί να φτάσει αθροιστικά τις 40 ψήφους. 

Την ερχόμενη Πέμπτη, η Βουλή θα είναι εντελώς διαφορετική. Η Βουλή πρόκειται να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όλοι θα ψάχνουν αυτούς που θα λείπουν και τα τηλέφωνα αναμένεται να χτυπούν ασταμάτητα μέχρι την τελευταία στιγμή. Το “μασάζ” συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ και η Βουλή αναμένεται να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης. Θα πρέπει να υπάρξει ακόμη και τρίτη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων πριν από την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας. Είναι αλήθεια ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δέχεται πιέσεις από τα δεξιά. Ήδη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η “Ελληνική Λύση” κερδίζει έδαφος. Ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο πιστεύουν ότι ο θόρυβος, κοινωνικός και πολιτικός, γύρω από το νομοσχέδιο θα τελειώσει αρκετά σύντομα και πάντως, πριν από τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments