Διεθνή

Μόσχα: Ενταλμα σύλληψης για την πρωθυπουργό της Εσθονίας!

Μόσχα: Ενταλμα σύλληψης για την πρωθυπουργό της Εσθονίας!

Πηγή Φωτογραφίας: real.gr, Η Κάγια Κάλας «καταζητείται» από τις ρωσικές αρχές «για εχθρικές ενέργειες σε βάρος της Ρωσίας και τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης», ενώ το ίδιο ισχύει για τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Τάιμαρ Πέτερκοπ, και τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας, Σιμόνας Κάιρις, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Η Κάγια Κάλας «καταζητείται» από τις ρωσικές αρχές «για εχθρικές ενέργειες σε βάρος της Ρωσίας και τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης», ενώ το ίδιο ισχύει για τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Τάιμαρ Πέτερκοπ, και τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας, Σιμόνας Κάιρις, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος της πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σε μία ακόμα ένδειξη της έντασης με τις χώρες της Βαλτικής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Κάλας διώκεται στη Ρωσία για «ποινική υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται το «αδίκημα» για το οποίο κατηγορείται η εσθονή πρωθυπουργός.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν επίσης σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας, Τάιμαρ Πέτερκοπ, όπως και του υπουργού Πολιτισμού της Λιθουανίας, Σιμόνας Κάιρις. 

Ρωσική πηγή ασφαλείας, την οποία επικαλέστηκε χωρίς να την κατονομάσει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε ότι οι τρεις αξιωματούχοι χωρών της Βαλτικής διώκονται για «καταστροφή και πρόκληση ζημιάς σε μνημεία για τους σοβιετικούς στρατιώτες» του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα μνημεία που είχαν ανεγερθεί επί Σοβιετικής Ενωσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταστράφηκαν στις χώρες της Βαλτικής, σε ένδειξη απόρριψης της σοβιετικής περίοδου, καθώς τα κράτη αυτά βρίσκονταν υπό την κατοχή της πρώην ΕΣΣΔ. 

Οι σχέσεις αυτές οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς οι χώρες της Βαλτικής, οι οποίες θεωρούν πραγματική την απειλή μιας ρωσικής εισβολής, υποστηρίζουν ενεργά το Κίεβο στον πόλεμο κατά του ρωσικού στρατού. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments