Πολιτική

Άδωνις: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για 6500 θέσεις στο ΕΣΥ

Άδωνις: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για 6500 θέσεις στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Εντός της εβδομάδας πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 6500 θέσεις στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μεγαλύτερη προκήρυξη θέσεων στην ιστορία του ΕΣΥ

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 6500 θέσεις στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «όσον αφορά τις προσλήψεις, 6500 προσλήψεις θα κάνουμε φέτος. Είναι η προκήρυξη που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα. Είναι  ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων που έχει γίνει στην ιστορία του ΕΣΥ».

Ερωτηθείς σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία και τις θέσεις αναισθησιολόγων, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα δίνουμε την ευκαιρία στα δημόσια νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Αυτά τα χειρουργεία θα γίνονται επ’ αμοιβή. Η απόφαση θα ανήκει στις ίδιες τις νοσοκομειακές μονάδες. Δηλαδή, τα ίδια τα νοσοκομεία θα αποφασίζουν εάν και πότε θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Σήμερα τα χειρουργεία σταματούν στις 3μμ. Με τα απογευματινά χειρουργεία θα απελευθερωθούν θέσεις από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων και παράλληλα, εξυπηρετούνται ασθενείς που έχει να πληρώσει ένα ορισμένο ποσό».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως το εν λόγω νοσοκομείο «πρέπει να έχει 11 αναισθησιολόγους. Σήμερα έχει 8 αναισθησιολόγους. Προκηρύξαμε 3 θέσεις. Όμως το νοσοκομείο Παίδων δεν είναι στη χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την επάρκεια σε αναισθησιολόγους. Άλλα νοσοκομεία είναι αντιμέτωπα με πιο σοβαρές ελλείψεις.

Το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους είναι σοβαρό και οξυμμένο. Η Ελλάδα έχει σχετικά χαμηλές αμοιβές. Αυτές τις αμοιβές τις βρίσκω χαμηλές.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αυξήσει τις αμοιβές στο ΕΣΥ. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί διπλασιασμό των αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ. Μα διπλάσιες αμοιβές θα σήμαιναν ένας ολόκληρος ΕΝΦΙΑ. Εμείς κάνουμε κάτι άλλο λοιπόν. Δημιουργούμε τα απογευματινά χειρουργεία και έτσι, οι χειρουργοί θα μπορούν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Δεν δίνουμε ψευδείς υποσχέσεις, που δεν έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments