Πολιτική

Κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

Κινητικότητα στην Κεντροαριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [367233] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΙΟΣ;" (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Κόκκινο πανί ο Τεμπονέρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ίδρυση νέων κομμάτων, συνέδρια, εκδηλώσεις, θεμιτές και αθέμιτες φιλοδοξίες, αλλά και μια αναμέτρηση ορόσημο, αυτή των ευρωεκλογών. Τα προαναφερθέντα συνθέτουν το παζλ της ευρύτερης κεντροαριστεράς.  το οποίο διευρύνει τα όριά του, καθώς (σχηματικά) στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργηθεί στις 4 Μαρτίου το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου και στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προστεθεί δυο νέα κόμματα, αυτό της Νέας Αριστεράς και το φιλόδοξο εγχείρημα «Κόσμος» του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, που αύριο Τετάρτη θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσής του.

Απόψε πραγματοποιείται εκδήλωση που διοργανώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας με τη χορηγία της Εφημερίδας των Συντακτών. Ο τίτλος της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, και το ουσιαστικό νόημα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορούν να νικήσουν τον Μητσοτάκη, οπότε πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο της κεντροαριστεράς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τεμπονέρας αποτελεί πλέον κόκκινο πανί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν ακόμη και εκκλήσεις για την απομάκρυνσή του. Στον εκνευρισμό συμβάλλει και η παρουσία της κ. Αχτσιόγλου, καθώς τα στελέχη του κόμματος κατηγορούν εδώ και μήνες τη Νέα Αριστερά ότι καταλαμβάνει έδρες που ανήκουν στην Κουμουνδούρου.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι ο κ. Χριστοδουλάκης ενόχλησε αρχικώς σφόδρα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις δηλώσεις του, ωστόσο (σ.σ: όπως πχ με τη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά) πως θα εκφράσει τη γραμμή του κόμματος και πως ο Ανδρουλάκης είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, υπήρξε μια σχετική ηρεμία. Μέχρι νεοτέρας, προφανώς, και αναλόγως τις επόμενες κινήσεις. Άλλωστε, ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναγγείλει πως μετά τις ευρωεκλογές θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου. Για αυτό και κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν πως η κίνηση του κ. Χριστοδουλάκη να παρευρεθεί στην εκδήλωση το μόνο που προκάλεσε είναι σύγχυση στους ψηφοφόρους του κόμματος, σε μια φάση που το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments