Πολιτική

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η αποψινή εκδήλωση Τεμπονέρα

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η αποψινή εκδήλωση Τεμπονέρα

Πηγή Φωτογραφίας: [362310] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Απόψε η πολυαναμενόμενη εκδήλωση για τις προοπτικές της Κεντροαριστεράς.

Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο: «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος», στην οποία συμμετέχουν ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από το κόμμα της Νέας Αριστεράς.

Ωστόσο, χθες, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γνωστός δικηγόρος – εργατολόγος, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση μέσω διαρροών. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο Πολιτικό Γραφείο, ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ομιλία του θα λειτουργήσει από τη σκοπιά του κόμματος. Σύμφωνα με την πηγή, ο κ. Τεμπονέρας υποστηρίζει την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κοινό μας σπίτι και ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία προσπάθεια οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης και σύγχυσης. 

Ο κύριος Τεμπονέρας αναμένεται να προσθέσει πως το DNA του δημοκρατικού λαού και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ζητά σύνθεση, υπέρβαση και ενωτική πρωτοβουλία για να δρομολογήσει την παραίτηση της κυβέρνησης της Δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, καθώς βρίσκεται δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου, ένα από τα ηγετικά στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το συνέδριο του κόμματος να έρχεται την επόμενη εβδομάδα και ποιος ξέρει πώς θα αντιδράσει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους της εκδήλωσης και τις πολιτικές προσδοκίες απ’ αυτήν.

Επισημαίνεται ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας επέμεινε, με άρθρο του στην “Καθημερινή” στην άποψη που έχει καταθέσει με κείμενο – πλατφόρμα στον προσυνεδριακό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει ανάγκη για ένα «Μέτωπο Δημοκρατίας» με βάση το τρίπτυχο «εθνική κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη – ευημερία». Το στέλεχος σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι «επισπεύδων κα πρωταγωνιστής» στις διεργασίες βάση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε όλε τις τελευταίες του παρεμβάσεις επιχειρεί να στείλει με απόλυτη σαφήνεια «σήμα» προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πως είναι απόλυτα πιστός στον πρόεδρό του. Σε συνέντευξή του, υποστήριξε αφενός ότι ο ίδιος και τα άλλα στελέχη προσεκλήθησαν στην εκδήλωση «για να εκθέσουν τις απόψεις των κοµµάτων στα οποία ανήκουν», ενώ δήλωσε «αταλάντευτα στρατευµένος στην προσπάθεια της παράταξης να ανακτήσει τους χαµένους της συσχετισµούς και την κυβερνητική της προοπτική».

Ακόμη, το σημαίνον στέλεχος της Νέας Αριστεράς, κ. Έφη Αχτσιόγλου, κινήθηκε εξαρχής προσεκτικά και «κομματικά»: Για την πρόσκληση που της απευθύνθηκε για να παραστεί στην εκδήλωση ενημέρωση και συμβουλεύτηκε τους Αλέξη Χαρίτση και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ολόκληρη η ηγετική ομάδα προχωρά σε συντονισμένες παρεμβάσεις για το ζήτημα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς είπε σε εκδήλωση στην Πάτρα ότι «δεν θα ηττηθεί η Δεξιά με λογικές συμφωνιών πίσω από κλειστές πόρτες και με μοίρασμα καρεκλών και με μία λογική τεχνητής συγκόλλησης και άθροισης ποσοστών», αλλά «όταν βάλουμε κάτω τα προγραμματικά ζητήματα και όταν έχουμε την αυτοπεποίθησή να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά μαζί της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments