Γάμος ομοφύλων: Και επίσημα ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο στη Βουλή
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας. Την Πέμπτη η ψηφοφορία μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών
Στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας. Την Πέμπτη η ψηφοφορία μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Πώς θα ψηφίσουν τα κόμματα
Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, κατατέθηκε και επισήμως από 21 βουλευτές του κοινοβουλίου (ο απαιτούμενος αριθμός συγκεντρώθηκε από τα κόμματα Νίκη και Σπαρτιάτες), ενώ όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης την Τετάρτη ο προεδρεύων του Σώματος, Γιώργος Γεωργαντάς, υπεβλήθησαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη – τα τρία κόμματα που μαζί με το ΚΚΕ τάσσονται εξαρχής κατά του νομοσχεδίου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια (βίντεο κάτω) και την Πέμπτη αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.
«Ο γάμος για όλους δεν είναι προνόμιο. Προνόμιο θα ήταν αν η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν πλήρωνε φόρους. Προνόμιο θα ήταν αν η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ψώνιζε δωρεάν από το σούπερ μάρκετ. Δικαίωμα είναι η ισότητα, ο γάμος και η οικογένεια, για όλους τους ανθρώπους που το επιθυμούν. Και το δικαίωμα δεν παζαρεύεται. Στο δικαίωμα δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη, δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, το δικαίωμα δεν υπόκειται σε διαδικασίες δημοψηφισμάτων. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο: είμαστε όλοι ίσοι. Τελεία, παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα, προς απάντηση όσων αμφισβητούν το δικαίωμα της ισότητας στον γάμο και εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
Στο κυβερνών κόμμα, με δεδομένο το «όχι» του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δηλώσει μάλιστα ότι θα τοποθετηθεί από το βήμα της Ολομέλειας, οι «απώλειες» δείχνουν να περιορίζονται, μέσω της λύσης της αποχής, όπου μετά τον Μάκη Βορίδη, φέρεται να προσανατολίζονται οι Στέλιος Πέτσας και Αγγελος Συρίγος. Κατά το ρεπορτάζ πάντα, δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που εμφανίζονται έτοιμοι να αλλάξουν στάση από το «όχι» στην αποχή και αντίστοιχα από την αποχή στο «ναι».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας