Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [367131] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (EUROKINISSI)

Ζητήματα ενδοκομματικής συνοχής.

Με την τρίτη φωτογραφία του πάνω σε τρακτέρ, η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Λάρισα για το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι επισκέψεις του σε Τρίπολη και Καρδίτσα «κούμπωσαν» με την προώθηση των θέσεων του κόμματος για τους αγρότες.

Αυτοί και η οικονομική καταστροφή που υπέστη η πρωτογενής παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε δύο «λύσεις-ανάσες» και οκτώ μέτρα ανακούφισης για τον αγροτικό κόσμο από το σημείο που το πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο, ο επικεφαλής του κόμματος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ατύχημα των Τεμπών και τόνισε ως αντιπρόταση τη “σωστή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019”. Στην κομματική εκδήλωση του κόμματος στο Βόλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα λάθη της κυβέρνησης στη δημόσια παιδεία, την υγεία και τη διαχείριση του αγροτικού ζητήματος, αλλά έκανε και κριτική στο κόμμα, σχολιάζοντας ότι “το 41% δεν είναι μόνο επιτυχία του Μητσοτάκη, αλλά και δική μας αποτυχία”.

Το συνέδριο στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από την εκλογή των αντιπροσώπων για τις συνεδριάσεις θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία και την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών. Αλλά οι αναταράξεις δεν περιμένουν την ψηφοφορία του Σαββατοκύριακου. Η Κουμουνδούρου θα αντιμετωπίσει πρώτα το εμπόδιο της ψήφισης του πολιτικού γάμου και των δικαιωμάτων μητρότητας για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές αν θα υπάρξουν κάποιου είδους κυρώσεις για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αν και όλα δείχνουν πως μόνο τρεις είναι οι βουλευτές που ζυγίζουν ακόμα τη στάση τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας από αυτούς είναι πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι προτίθεται να βρίσκεται στην Κρήτη την ημέρα της ψηφοφορίας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα απουσιάζει σε μια περίοδο που η σχέση του αναπληρωτή υπουργού με τον κ. Κασσελάκη βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της, λόγω της διαμάχης μαζί του για τη συμφωνημένη στάση του κόμματος στο πρόγραμμα των F-35.

Ο τίτλος της χθεσινής εκδήλωσης «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» σήκωσε σκόνη τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον Τεμπονέρα πάντως να δηλώνει πως «ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι εκείνος που έχει την εντολή και την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα στην εκλογική και πολιτική ανάκαμψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments