Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει αντιδορυφορικά όπλα

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: John Kirby, National Security Council Coordinator for Strategic Communications, answers questions during the daily press briefing at the White House in Washington, U.S., February 17, 2023. REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία αναπτύσσει μια «αντιδορυφορική ικανότητα»

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία αναπτύσσει μια «αντιδορυφορική ικανότητα», στον απόηχο των χθεσινών ανησυχητικών δηλώσεων περί απειλής για την εθνική ασφάλεια από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Πρώτον, δεν πρόκειται για μια ενεργή ικανότητα που έχει αναπτυχθεί και παρόλο που η επιδίωξη της Ρωσίας να αποκτήσει αυτή τη συγκεκριμένη ικανότητα είναι ανησυχητική, δεν υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλεια κανενός», δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Πρόκειται για μια ικανότητα που εξακολουθούν να αναπτύσσουν. Εξακολουθούμε να αναλύουμε τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για αυτό», δήλωσε.

Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δώσει εντολή για σειρά αρχικών ενεργειών ως απάντηση, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων ενημερώσεων στο Κογκρέσο και άμεσων διπλωματικών βημάτων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναλύουν τις πληροφορίες και έχουν διαβουλευτεί με συμμάχους και εταίρους για το θέμα. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σχεδίαζε να ενημερώσει τέσσερις ανώτερους νομοθέτες για την απειλή την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments