Πολιτική

Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη – Πολάκη

Στα άκρα η σύγκρουση Κασσελάκη – Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο βουλευτής Χανίων επέλεξε να απέχει από τη χθεσινή ψηφοφορία.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετράει τις λιγότερες απώλειες ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα του κοινοβουλίου που υπερψήφισαν το  νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το γεγονός, ωστόσο, ότι ανάμεσα στους τρεις βουλευτές που απείχαν ή ψήφισαν παρών ήταν και ο Παύλος Πολάκης δίνει άλλη διάσταση στο θέμα. Και αυτό γιατί ο βουλευτής Χανίων έχει την δική του έντονη διαδρομή μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Ωστόσο, όσον αφορά τις συνέπειες, ο βουλευτής Χανίων αναμένεται να παραιτηθεί μόνο από την εποπτική θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, και δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Η βουλευτής Πειραιά Νίνα Κασιμάτη ψήφισε “παρών” επί της αρχής, αλλά υπερψήφισε ορισμένες διατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για τον βουλευτή Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και απείχε από την ψηφοφορία.

Ο Παύλος Πολάκης μετά την ψηφοφορία στην Βουλή εξήγησε με μία ανάρτηση του, τους λόγους για τους οποίους απείχε από την ψηφοφορία: 
«Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης. Θεωρώ ότι τα όποια νομικά ζητήματα υπήρχαν θα μπορούσαν να λυθούν με διεύρυνση των όσων προβλέπονται από το σύμφωνο συμβίωσης».

Ωστόσο, στελέχη της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη χθεσινή ψηφοφορία περισσότερο για να στείλει μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη παρά για να εκφράσει την αντίθεσή του στο θέμα. Με άλλες λέξεις, θέλησαν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν φοβάται την απειλή της απόλυσης, παρά τις ανάλογες πληροφορίες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν.


Οι σχέσεις άλλωστε των δύο ανδρών βρίσκονται σε ακραίο σημείο εδώ και αρκετό καιρό. Πριν από λίγες μέρες, όμως, ο βουλευτής Χανίων ενημέρωσε αρμοδίως ότι θα απείχε από την ψηφοφορία. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ένα μήνυμα – στο οποίο είχε και προσωπικές αναφορές- προτρέποντας όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Σκεφτείτε όλους τους συνανθρώπους σας που το νομοσχέδιο αυτό τους αφορά προσωπικά σαν αδέρφια σας, σαν παιδιά σας. Έχουν -έχουμε- δικαίωμα. Είμαστε πολίτες. Είμαστε κομμάτι ισότιμο της ελληνικής κοινωνίας. Η καταψήφιση είναι για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτού¨, ανέφερε.

Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη ξεκίνησαν με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου ο βουλευτής Χανίων εξέφρασε την ανησυχία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο στο ορεινό τμήμα της Κρήτης. Ωστόσο, δεν δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα τον διαγράψει από το κόμμα αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο. Η ενημέρωση αυτή εξόργισε ιδιαίτερα τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αισθάνθηκε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι τον είχε στηρίξει κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξωθεσμικός παράγοντας προσκείμενος στον Στέφανο Κασσελάκη έπεισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η στάση του Πολάκη δεν έκανε καλό στο προφίλ του και ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να “απελευθερωθεί”. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments