Πολιτική

Ανοιχτό θέμα Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτό θέμα Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε λεπτή θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όμως ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο ηγέτης του, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αφορά τις καταστατικές αρχές της ριζοσπαστικής αριστεράς και θέτει το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας. Και όπως είναι γνωστό, αν ένας ηγέτης θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, τα μέλη που δεν συμμορφώνονται υπόκεινται σε κυρώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που οι έμπειροι πολιτικοί ηγέτες αποφεύγουν να επικαλούνται την κομματική πειθαρχία για να αποφύγουν μετέπειτα ατυχίες. Με άλλα λόγια, για να αποφύγουν δύσκολες πειθαρχικές αποφάσεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τρία στελέχη του δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Απείχαν. Μέχρις εδώ κανένα πρόβλημα. Τα προβλήματα αρχίζουν γιατί ένα από τα τρία στελέχη είναι ο Παύλος Πολάκης. Συνεπώς, ο Στέφανος Κασσελάκης, αν θέλει να περιφρουρήσει και να διαφυλάξει το κύρος του, οφείλει να λάβει μέτρα κατά των τριών απείθαρχων. Εντάξει, οι δύο είναι αναλώσιμοι. Ο Πολάκης όμως; Δεν μπορεί να τιμωρήσει τους δύο και αυτόν να τον προσπεράσει. Ούτε βεβαίως να δεχτεί τη δικαιολογία του πως βρισκόταν στο χειρουργείο.

Ο Πολάκης ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Κασσελάκη. Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο και μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποφασίσει ότι ο Πολάκης είναι ισχυρότερος και ότι ο Πολάκης έχει αρχίσει να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, θα μπορούσε να αποδυναμώσει πολιτικά ακόμα και τον Πολάκη υποβιβάζοντάς τον. Το να τον εγκαταλείψει θα ήταν ακραίο και απερίσκεπτο. Κι αυτό γιατί, σε αυτή την περίπτωση, η μόνη επιλογή που θα έμενε στον απομακρυνόμενο Πολάκη θα ήταν να δημιουργήσει δικό του πολιτικό κόμμα, κάτι που θα έβλαπτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης, όπως προαναφέρθηκε, έχει ένα ακροατήριο που τον ακολουθεί πιστά, και αυτό το ακροατήριο είναι διασκορπισμένο σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι γνωστό ποιους συμβουλεύεται –αν βεβαίως συμβουλεύεται– ο Στέφανος Κασσελάκης όταν πρόκειται να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Διότι πειθαρχικά μέτρα κατά Πολάκη είναι μια σημαντική απόφαση. Πάντως, όποιοι και αν είναι αυτοί δεν τον προστάτευσαν και τον άφησαν να αναγάγει μια ψηφοφορία σε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Εκτός αν ήθελαν να τον παγιδέψουν. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τα κατάφεραν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments