Πολιτική

Άδωνις: Να σταματήσουν οι κακόγουστες φάρσες στα νοσοκομεία [vid]

Άδωνις: Να σταματήσουν οι κακόγουστες φάρσες στα νοσοκομεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΙΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: «Μην παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων»

Την ανάγκη να μπει οριστικά τέλος στα τηλεφωνήματα για την δήθεν τοποθέτηση βόμβας σε νοσοκομεία, υπογράμμισε, σε τηλεοπτική συνέντευξη ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, αναφερόμενος σε πρόσφατα κρούσματα, ο υπουργός Υγείας ήταν κατηγορηματικός και σαφής, λέγοντας: «Έχει συμβεί κάτι τις τελευταίες ημέρες που είναι πάρα πολύ γελοίο αλλά και τρομακτικό. Πήραν τηλέφωνο στο νοσοκομείο Αγία Σοφία και στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και έκαναν φάρσα για τοποθέτηση βόμβας. Θέλω να υπογραμμίσω πως δεν πρέπει να κάνουν φάρσες στα νοσοκομεία. Και αυτό, γιατί, μετά την τοποθέτηση βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας πριν από δύο εβδομάδες, κάθε τηλεφώνημα για βόμβα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψη και έτσι πρέπει να γίνεται».

«Όμως, όταν ένα νοσοκομείο έχει εφημερία και σταματάει λόγω βόμβας, κάποιοι άνθρωποι, αντί να περιμένουν δύο ώρες, περιμένουν τέσσερις ώρες. Μην παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων εν πάση περιπτώσει! Πρέπει να αποκαλυφθούν αυτοί που κάνουν φθηνή πλάκα με τον πόνο των ανθρώπων», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το ύψος των απολαβών των γιατρών που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε πως οι γιατροί στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα αμειβόμενοι, αλλά και ότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι, που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη.

«Η μισθοδοσία του ΕΣΥ κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά πηγαίνουν στους μισθούς των ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Πράγματι, ένας λόγος που οι γιατροί κινούνται προς τον ιδιωτικό τομέα, είναι το ύψος των μισθών, αλλά το δημόσιο έχει μονιμότητα και οι ώρες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ περισσότερες», είπε ο Άδωνις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments