Πολιτική

Άδωνις: Στόχος -1 μικρότερη αναμονή στα πρωινά χειρουργεία σε ένα χρόνο από τώρα [vid]

Άδωνις: Στόχος -1 μικρότερη αναμονή στα πρωινά χειρουργεία σε ένα  χρόνο από τώρα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση είναι η ενιαία λίστα χειρουργείων

Προσωπικό στοίχημα είναι η μείωση του χρόνου αναμονής για τα πρωινά χειρουργεία, για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η μεταρρύθμιση που προωθεί με τα απογευματινά χειρουργεία θα κριθεί από το εάν θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τα πρωινά χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον Ά. Γεωργιάδη, «την ανάγκη για απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ είχε τονίσει για πρώτη φορά ο Αλέκος Παπαδόπουλος το 2001. Όταν έγινα για πρώτη φορά υπουργός Υγείας, είχαμε μείνει ακόμη σε επίπεδο διακηρύξεων. Μετά από εμένα, δούλεψαν προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Πλεύρης και η κ. Γκάγκα. Αύριο στις 10:30 πμ θα παρουσιάσουμε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα για τα απογευματινά χειρουργεία.

Η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε πραγματοποιήσει, είναι η ενιαία λίστα χειρουργείων. Με αυτήν έχουμε καταγράψει όλα τα χειρουργεία όλων των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας μας. Είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία ακόμη φτιάχνουμε. Ήδη έχω δώσει εντολή να δούμε ποια χειρουργεία κοστίζουν περισσότερο και ποια χειρουργεία κοστίζουν λιγότερο. Με αυτούς τους τρόπους προάγεται η διαφάνεια στο εθνικό σύστημα υγείας».

«Εμείς θα δώσουμε την ελευθερία στις κλινικές να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία», τόνισε επίσης ο υπουργός Υγείας, «υπάρχουν νοσοκομεία με επαρκές προσωπικό και νοσοκομεία με σοβαρές ελλείψεις. Με τα απογευματινά χειρουργεία ενισχύουμε και τα κίνητρα για τους αναισθησιολόγους να επιλέξουν το ΕΣΥ και όχι τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Υγείας, «η μεταρρύθμιση που προωθώ με τα απογευματινά χειρουργεία, θα κριθεί στην πράξη. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 102.000 περιπτώσεις συμπολιτών μας για τα χειρουργεία. Αν αυτά τα χειρουργεία μειωθούν σε 100, 98, 95 ή 70.000 περιπτώσεις, θα υπάρχει ικανοποίηση. Προσωπικά, βάζω το -1, να είναι μια λιγότερη αναμονή στα χειρουργεία. Αν έχουμε σε ένα χρόνο από τώρα μικρότερη αναμονή στα πρωινά χειρουργεία, η μεταρρύθμιση θα έχει επιτύχει», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments