Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Βράζει” το κόμμα λίγο πριν το συνέδριο – Συνεδριάζει η ΠΓ μετά από αίτημα

ΣΥΡΙΖΑ: “Βράζει” το κόμμα λίγο πριν το συνέδριο – Συνεδριάζει η ΠΓ μετά από αίτημα
Ισχυρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το ερωτηματολόγιο του Στέφανο Κασσελάκη

Λίγες ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το εσωτερικό του κομματος μυρίζει «μπαρούτι» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη  να κοινοποιήσει ένα ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα iSYRIZA προς τα μέλη του κόμματος,  στο οποίο περιλαμβάνονταν ερωτήσεις αναφορικά με τον πολιτικό προσανατολισμό, την ονομασία και το λογότυπο του κόμματος. 

Η κίνηση αυτή, χωρίς προηγουμένως να έχει αποφασιστεί από κανένα όργανο του κόμματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις τελευταίες ώρες, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Πάνος Ρήγας, η Κατερίνα Νοτοπούλου έχουν εξαπολύσει τα βέλη τους κατά του Στέφανου Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο, στο οποίο επέμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανάρτησή του, ενώ τις δικές του αιχμές άφησε και ο Νίκος Παππάς.

Την ίδια ώρα, 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση αύριο Δευτέρα (19.04.2024) προκειμένου να συζητηθούν οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Η απάντηση Κασσελάκη στις αντιδράσεις

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε μέσω social media, επιμένοντας στο ερωτηματολόγιο.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο πρόεδρος και τα όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», έγραψε και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από το 2019 ο προοδευτικός κόσμος «μας φωνάζει “αλλάξτε τα όλα”».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ξανά τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο και πρόσθεσε: «Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δεν μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».

Με επιστολή τους 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν να συγκληθεί, τη Δευτέρα, το όργανο. Η ΠΓ θα συνεδριάσει, λοιπόν, στις 12:00 στην Κουμουνδούρου.

Την επιστολή δεν υπογράφουν μεταξύ άλλων οι δύο γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Τα 17 μέλη της ΠΓ που ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου

ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments