Πολιτική

Άδωνις: Εντός της εβδομάδας η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία

Άδωνις: Εντός της εβδομάδας η υπουργική απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Σχέδιο για Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα  θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε οποίο συμπολίτη μας το επιθυμεί, να πάει σε απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Αναφερόμενος συνολικότερα στα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως η ιδέα της δημιουργίας τους είναι πολύ παλιά και φέρνει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα δηλώνει αντίθετο: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να δράσουμε και όχι μόνο να συζητάμε. Και μπορεί να μου πιστώσει κανείς κάτι, είναι ότι είμαι αποφασισμένος να δράσω. Η σχετική συζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία είναι πολύ παλιά. Το 1992, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκης ο υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας είχε ένα νόμο, που περιλαμβάνει όλα όσα λέμε. Δηλαδή συζητάμε το 2024 αυτά που οι κυβερνώντες έλεγαν το 1992».

«Το 2001 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη προωθεί νόμο του Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος προβλέπει ολοήμερη λειτουργία των απογευματινών νοσοκομείων», συνέχισε ο υπουργός. «Έτσι ιδρύθηκαν τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία. Πρόλαβε να υλοποιήσει τα απογευματινά ιατρεία επ’ αμοιβή. Το λέω αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει τον νόμο και, αντί να χαιρετίσει την προσπάθειά μας, την καταδικάζει πολιτικά».

Κληθείς να σχολιάσει το έλλειμμα αναισθησιολόγων και τις σχετικές αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως οι προτάσεις της αντιπολίτευσης και των αριστερών συνδικαλιστών στο χώρο της υγείας θα σήμαιναν πρακτικά την επιβολή νέων φόρων, ίσων με έναν ΕΝΦΙΑ: «Θέλουμε, εκτός από τη μονιμότητα στο δημόσιο, να βελτιώσουμε τις αμοιβές των αναισθησιολόγων και μέσα από τα απογευματινά χειρουργεία. Οι συνδικαλιστές της αριστεράς και δυνάμεις της αντιπολίτευσης προτείνουν να διπλασιάσουμε τις απολαβές των αναισθησιολόγων. Η όλη δαπάνη για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων στην υγεία είναι 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή προτείνουν να πάμε στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού ο ΕΝΦΙΑ δίνει στο κράτος 2,7 ευρώ. Άρα, όποιος λέει διπλασιασμό των αμοιβών, προτείνει έναν ακόμη ΕΝΦΙΑ. Άρα, ζητεί να αυξήσουμε φόρους. Είναι λοιπόν εντελώς παράλογο και αυθαίρετο το να ζητάμε διπλασιασμό των αμοιβών για τους γιατρούς, για τους αναισθησιολόγους. Συνεπώς, οι συνδικαλιστές που ζητούν διπλασιασμό, ζητούν να επιβάλουμε και άλλους φόρους».

Ερωτηθείς ακόμη για την έλλειψη νοσοκομειακών μονάδων στην Ανατολική Αττική, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως «υπάρχει σχέδιο για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική. Το βρίσκω αναγκαίο. Είναι και προεκλογική δημοσίευση του πρωθυπουργού. Η δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική είναι μέσα στα σχέδιά μας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments