Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα μηνύματα για ευρωεκλογές και αγρότες

Μητσοτάκης: Τα μηνύματα για ευρωεκλογές και αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Παρεμβάσεις του πρωθυπουργού σε κομματική εκδήλωση και στην τηλεόραση.

Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στην κοπή πίτας της γραμματείας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και απευθυνόμενος λίγη ώρα αργότερα στους πολίτες μέσω της συνέντευξης του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού σε τρεις άξονες: συσπείρωση δυνάμεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, διαχείριση ανοιχτών μετώπων, με χαμηλούς τόνους, αλλά και ξεκάθαρες κυβερνητικές θέσεις και επιμονή στη συνέχιση μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντιδράσεις.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών παραμένει μείζον ζήτημα για το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ευρωαναμέτρηση είναι σημαντική, πρώτον, για να αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει αδιαμφισβήτητα η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και, δεύτερον, ότι αποτελεί την ισχυρότερη πολιτική επιλογή για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλει ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας στην εθνική συζήτηση όσα, όπως λέει, έχει πετύχει η κυβέρνησή του για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης 36 δισ. ευρώ από το ταμείο ανασυγκρότησης και της διαπραγμάτευσης της ΚΑΠ αναφορικά με τις επιδοτήσεις για τους Έλληνες αγρότες.

«Στα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δε νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα. Θα πάμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ήταν το «σύνθημα» προς το κομματικό ακροατήριο, την ώρα, που στη συνέντευξη του έθετε τον στόχο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το κλίμα «συστράτευσης», που επιδιώκει να ενισχύσει, εντάσσεται και η ξεκάθαρη θέση του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε όσους διαφοροποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, «Δεν κουνώ το δάχτυλο σε όσους διαφωνούν κι εγώ έχω διαφοροποιηθεί στο παρελθόν από τη γραμμή της ΝΔ, δεν θα υπάρξουν συνέπειες για όσους καταψήφισαν ή απείχαν» είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας για το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και την αύξηση του αριθμού των αναποφάσιστων πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να επενδύει στην ανάδειξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, και όχι στην αντιπαράθεση.

Λίγες ώρες πριν εμφανιστούν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στήριξης των κινητοποιήσεων που έχουν καταγραφεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, λέγοντας ότι “άλλοι διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα, γιατί όχι και οι αγρότες;”. Ωστόσο, το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: οι αγρότες “έχουν πολλά και δίκαια αιτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ελληνοποιήσεων. 

Τέλος, δήλωσε πως το “νούμερο ένα” ζήτημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ότι το θέμα αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά, την ώρα, πάντως, που η κυβέρνηση φαίνεται να επιμένει στην ανάγκη ελέγχων και ενίσχυσης του ανταγωνισμού ως «αντίδοτο», ρίχνοντας το βάρος, παράλληλα, στη συνολική αύξηση των εισοδημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments