Πολιτική

Με ινδικούς χορούς υποδέχτηκαν τον Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί [vid]

Με ινδικούς χορούς υποδέχτηκαν τον Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Οι υπεύθυνοι επί της υποδοχής ετοίμασαν τελετή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, με χορευτές να παρουσιάζουν ένα μικρό δείγμα της ινδικής παράδοσης

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Ινδοί στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έφτασε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στο Νέο Δελχί. Οι υπεύθυνοι επί της υποδοχής ετοίμασαν τελετή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, με χορευτές να παρουσιάζουν ένα μικρό δείγμα της ινδικής παράδοσης.

Πίσω από τους χορευτές υπήρχε αφίσα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας της Ινδίας.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας στην ΕΕ – Κοινές δηλώσεις με τον Μόντι [vid]

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγιναν οι κοινές δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι από το Νέο Δελχί όπου ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη για να δει ότι η Ελλάδα είναι η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ και αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας συνεργασίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον οικονομικό διάδρομο IMEC.

Στο θέμα αυτό μάλιστα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ινδίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος σε αυτή την συμφωνία.

«Η παλαιότερη δημοκρατία και η πολυπληθέστυερη δημοκρατία του κόσμου συναντώνται σήμερα. Στον κύριο Μόντι βρήκα ένα πραγματικό φίλο, ενώ η εταιρική σχέση ξεκίνησε με μνημόνιο συνεργασίας στην άμυνα και στη γεωργία και σύντομα οριστικοποιείται το σύμφωνο για τη νόμιμη μετανάστευση. Αρκεί ένας χάρτης στον οικονομικό διάδρομο Ινδίας – Μ. Ανατολής – Ευρώπης για να διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Βεβαίως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνη στη Μ. Ανατολή και σταθερότητα. Εστιάζουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη ναυτιλία, στις υποδομές και θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα της Πληροφορικής», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments