Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεδομένα της νέας κρίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεδομένα της νέας κρίσης

Πηγή Φωτογραφίας: [367131] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (EUROKINISSI)

Το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στην Κουμουνδούρου, το τοπίο είναι βραδυφλεγές. Το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη με προγραμματικά και φυσιογνωμικά ερωτήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτούργησε πυκνωτικά για την αντίδραση ενός νέου άτυπου μπλοκ που έχει διαμορφωθεί πλέον απέναντί του και που πια εγγράφει και τέως συμμάχους του (Παππάς, Πολάκη, Ρήγας, ακόμη και ο Γιώργος Τσίπρας).

Επικεφαλής και εκφραστής των αντιδράσεων στο ερωτηματολόγιο αυτό, και συνεπώς στη συνολική αμφισβήτηση του Στέφανου Κασελάκη μέχρι στιγμής, ήταν η Όλγα Γεροβασίλη. Όχι τυχαία, αν προσθέσουμε και την περίπτωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, θα ήταν περίεργο να μην θεωρήσουμε πως μέρος της αντίδρασης κατά του Κασελάκη ξεκίνησε από τον πρώην αρχηγό του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Γεροβασίλη ανέβασε τον πήχη στην αντιπαράθεσή της με τον Κασσελάκη, αλλά τελικά το ερωτηματολόγιό του και η μη ανάκληση της (σκληρά αντι-τσιπρικής) επιστολής του διαμόρφωσαν ένα χώρο στον οποίο οι επισημάνσεις του αρχηγού του κόμματος αναδείχθηκαν σε θρίαμβο.

Η κρίση ενόψει του συνεδρίου του κόμματος προσθέτει εσωστρέφεια στον ήδη γεμάτο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι αν ο Κασσελάκης θα μεταθέσει απλώς την κρίση για το βράδυ των ευρωεκλογών και θα προβεί σε κάποιου είδους συνθηκολόγηση με τα άλλα κόμματα ή θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη βάση ως μέσο αλλαγής της όλης κατάστασης, με νέα στελεχιακή διάταξη και εντελώς νέα εσωτερική δομή και άρα χαρακτήρα;

Στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης ή ο Νίκος Μπίστης παρότι έχουν αποχωρήσει και συμμετέχουν στο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, περιγράφουν τον χώρο τους πια ως δυνάμει υποδοχέα μιας ροής από τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως περιγράφουν ως τέτοια ροή μια ενδιάμεση μερίδα στελεχών που ως τώρα κρατούσαν στάση αναμονής και δεν έφυγαν από την Κουμουνδούρου.

Κι ακόμη, μένει να δούμε αν τα στελέχη που κινούνται μεταξύ της ηγεσίας και των άτυπων εσωκομματικών μπλοκ θα υιοθετήσουν μια ισορροπημένη στάση και θα μετατρέψουν τη φωνή τους σε μια νέα τάση “μεσαίου δρόμου” ή θα επιλέξουν να συγκρουστούν με την νέα ηγεσία. Αναφερόμαστε ξεκάθαρα στην ομάδα υπό τον Διονύση Τεμπονέρα, με το φιλόδοξο στέλεχος να φέρεται να επιμένει στην άρση του ερωτηματολογίου και στην απόσυρση της επιστολής του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments