Πολιτική

Κυβέρνηση και αγρότες καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Κυβέρνηση και αγρότες καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Πηγή Φωτογραφίας: [367412] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι τακτικές και τα επόμενα βήματα.

Με τους αγρότες να σχεδιάζουν την «επόμενη μέρα» των κινητοποιήσεών τους και έχοντας περάσει το σκόπελο της πρωτοφανούς καθόδου των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εκτροχιασμούς και έκτροπα, η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής έναντι των επόμενων κινήσεων.

Προς το παρόν, η τακτική χαμηλών τόνων και κατανόησης απέναντι στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών θεωρείται ότι είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα να μην επιδεινωθεί η κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών και να περιοριστεί η κλιμάκωση και η εν γένει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Προβάλλοντας τη θέση ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, αλλά ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω μέτρα στήριξης στο άμεσο μέλλον, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είχαν κατευναστική επίδραση ακόμη και στις πιο “αντιδραστικές φωνές”.

Όπως ήδη άλλωστε, φωτογράφισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «εξαργυρώσει» αντίστροφα την πίεση που δέχεται από τον αγροτικό κόσμο, μεταφέροντας με τη σειρά της αυτή την πίεση προς τις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει τις αντιδράσεις των αγροτών για τη νέα ΚΑΠ, οι οποίες συμπίπτουν και με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και πιέσεις αγροτών και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να εκκινήσει μια νέα συζήτηση για την ρεαλιστική αναπροσαρμογή της.

Με την αποφυγή εντάσεων και ακραίων αντιδράσεων, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης φαίνεται να παραμένει στο πλευρό των αγροτών και διασφαλίζονται η αποδοχή και η νομιμότητα των κινητοποιήσεων. Πάντως, μόνο για τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αποτελούν ειδική περίπτωση λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, το επόμενο ορόσημο θα είναι η συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας μεταξύ των αγροτών της Θεσσαλίας και του πρωθυπουργού, ο οποίος απουσιάζει σε επίσημο ταξίδι στην Ινδία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεχτεί το αίτημά τους για χωριστή συνάντηση με τους Θεσσαλούς κατά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Τρίτη με τα μέλη της 15μελούς επιτροπής της πανελλαδικής των μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments