Μητσοτάκης: Επενδυτικό προσκλητήριο σε Ινδούς επιχειρηματίες
Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Προτάσσοντας την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, που προσφέρει η Ελλάδα του 2024, ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής στρατηγικής την οποία υλοποιεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέο κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες να στρέψουν το βλέμμα τους στη χώρα μας.
“Η Ελλάδα προσφέρει πολλές επιχειρηματίες ευκαιρίες. Το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μπει στην ινδική οικονομία”, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο “Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects”.
Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τους τομείς συνεργασίας στους οποίους θα στηριχθούν οι σχέσεις της Αθήνας με το Νέο Δελχί τις επόμενες ημέρες και τη γέφυρα που θα χτίσει η Ελλάδα μεταξύ της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Ελάτε στην Ελλάδα, για να εκτιμήσετε τη δυναμική μιας χώρας που ανθίζει και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με την Ινδία”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ναρέντρα Μόντι ανοίγει ουσιαστικά την επόμενη σελίδα στις γεωπολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Νέου Δελχί, λένε αξιωματούχοι. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς τη διευρυμένη συνάντηση στο Μαξίμου τον περασμένο Αύγουστο για μια κοινή δήλωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ναρέντρα Μόντι συζήτησαν την ενίσχυση και αναβάθμιση των ελληνο-ινδικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.
“Αρκετές από τις συναντήσεις μου στην Ινδία, μαζί με μια ιδιαίτερα πολυμελή αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών, επικεντρώνονται στην προώθηση των οικονομικών μας δεσμών, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως οι υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα λιμάνια μας και η ναυτιλία και τα logistics. Και βεβαίως, θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα στον κλάδο IT και, όπως συζητήσαμε, να φέρουμε κοντά τις πολύ ζωντανές κοινότητες νεοφυών επιχειρήσεων”, τόνισε, στις δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα προς τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Ινδίας στη Βομβάη, η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, διευρύνει τη συμμετοχή της σε οικονομικές και επενδυτικές εκδηλώσεις. Στο συνέδριο, στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό και ο κ. Φραγκογιάννης, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Ομοσπονδίας Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ινδίας. Εκτός από την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ινδικών εταιρειών θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς η Αθήνα επιδιώκει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στις σχέσεις της με την Ινδία, μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
“Η Ελλάδα του σήμερα, με αυτοπεποίθηση, όχι μόνο θέλει να είναι αναπόσπαστο μέρος εταιρικών σχέσεων μεταξύ γεωγραφικών περιφερειών, αλλά γνωρίζει επίσης ότι μπορεί να αποτελέσει τη νέα πύλη στην Ευρώπη για τις επιχειρήσεις της Ινδίας, τους επιχειρηματίες της και τους δημιουργούς πλούτου. Αυτός είναι ο λόγος που πριν έξι μήνες αναβαθμίσαμε τις στρατηγικές μας σχέσεις μέσω της στρατηγικής συνεργασίας Ινδίας-Ελλάδας. Η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. H Ελλάδα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι επενδύσεις αποτελούν κεντρικό στόχο των διμερών μας σχέσεων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι έχουμε ήδη αρκετές σημαντικές ελληνικές επενδύσεις εδώ στην Ινδία, σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων της επεξεργασίας τροφίμων, των υποδομών, των θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών και των logistics. Και μία από τις σημαντικότερες τράπεζές μας, η Eurobank, ανοίγει το πρώτο της γραφείο στην Ινδία. Η Ινδία ήδη κάνει σοβαρές επενδύσεις στις υποδομές στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής από τη GMR του νέου αεροδρομίου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη. Το ινδικής ιδιοκτησίας SwitzGroup έχει επενδύσει σε ελληνικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και η Accord, ευρωπαϊκή θυγατρική της Intas Pharmaceuticals, έχει επενδύσει πρόσφατα σε βιομηχανική μονάδα κοντά στην Αθήνα”, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκπέμποντας σήμα για ένα νέο και πιο ευρύ κύκλο επενδύσεων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας