Πυρκαγιά στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από το Συνέδριο
Πηγή Φωτογραφίας: [367409] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και δεν “καταδέχτηκε” να συμμετέχει ούτε διαδικτυακά στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεία, όπως σχολιάστηκε, ολοκληρώθηκε μετά από πολλές ώρες η κομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αντί της φυσικής του παρουσίας ο πρόεδρος του κόμματος προτίμησε να στείλει επιστολή, η οποία κρίθηκε εξαιρετικά διχαστική, και στην οποία ουσιαστικά υπενθυμίζει «ποιος κάνει κουμάντο».
Οι δεκαεπτά που συνέταξαν την επιστολή, ζητώντας τη σύσταση προσωρινής πολιτικής γραμματείας χωρίζονται σε δύο ομάδες: σε εκείνους που έφτασαν στο τέλος της υπομονής τους, κάποιες ώρες πριν από το συνέδριο του κόμματος, και σε εκείνους που συνειδητοποίησαν ότι οι προσδοκίες τους προδόθηκαν.
«Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά δε θα ήμουν τώρα πρόεδρος», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, πράγμα πάντως το οποίο έλεγαν εξ αρχής και οι επικριτές του, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν και σχημάτισαν την Νέα Αριστερά.
“Αν η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε σωστά, δεν θα ήμουν τώρα πρόεδρος”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. ‘150.000 άνθρωποι με ψήφισαν”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή 150.000 είναι ο συνολικός αριθμός των μελών και φίλων, φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που προτίμησαν την κυρία Έφη Αχτσιόγλου. Αυτή ήταν η απάντηση όταν ρωτήθηκε αν συμβουλεύτηκε τα μέλη και στελέχη του κόμματος πριν ρωτήσει τους πολίτες για το θέμα της ταυτότητας του κόμματος.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα ήταν η άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να μοιραστεί τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου με τα στελέχη του κόμματος. Αυτό είναι όχι μόνο απαξιωτικό, αλλά και σχετικά αμφισβητήσιμο, καθώς θεωρητικά, στην πορεία πολιτικής σκέψης του κ. Κασσελάκη, ο Πρόεδρος μπορεί να ανακοινώνει ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτεί σε κανέναν.
Από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα ιστορικότερα -με την Όλγα Γεροβασίλη να θέτει πρώτη το ζήτημα- είναι αυτά που έρχονται να αντιμετωπίσουν τη συμπεριφορά του προέδρου. Η υπομονή που έκαναν με τις απανωτές καταπατήσεις του καταστατικού, φαίνεται πως πλέον έγινε κόμπος και έφτασε στο χτένι.
Την ίδια στιγμή, τα πιο νέα μέλη και στελέχη, από τον Παύλο Πολάκη μέχρι τον Ραγκούση και τον Διονύση Τεμπονέρα, που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, βρίσκονται στην ίδια περίπου κατάσταση. Αυτό που διαφέρει είναι ότι ο Παύλος Πολάκης φάνηκε να μετανιώνει για την αρχική του στήριξη στον Στέφανο Κατσελάκη, λέγοντας ένα mea culpa.
Για την ακρίβεια, η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακοινώθηκε από το γραφείο του Παύλου Πολάκη και ο πάλαι ποτέ διευθυντής του γραφείου του, Μάρκος Χατζησάββας, βρίσκεται τώρα να συνεργάζεται με τον ίδιο τον πρόεδρο, ως διευθυντής του δικού του γραφείου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Μάρκος Χατζησάββας με άρθρο του στο «Ποντίκι» όχι απλώς πήρε το μέρος του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά «άδειασε» και τον Παύλο Πολάκη.
Στον πλευρό του Κασσελάκη βρίσκονται ακόμη οι άνθρωποι του στενού κύκλου του: Χρηστίδου, Τζάκρη, Αυγέρη, Καπνισάκης. Εντούτοις, το πρόβλημα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πως οι τωρινοί του σύμμαχοι δεν είναι αυτοί που φέρνουν ψήφους στο κόμμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας