Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος ήταν πιο ασφαλής και σταθερός υπό τον Τραμπ

Μπόρις Τζόνσον: Ο κόσμος ήταν πιο ασφαλής και σταθερός υπό τον Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Nymag.com

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος αναζητά τη σταθερότητα μιας ισχυρής και αποφασιστικής αμερικανικής ηγεσίας», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο κόσμος ένιωθε πιο ασφαλής όσο ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν στην εξουσία, υποστήριξε ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sun από τη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών στην Ουάσιγκτον, ο Τζόνσον τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του τέως προέδρου των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

«Κατά την τελευταία θητεία του Τραμπ, ο κόσμος ένιωθε πιο ασφαλής, πιο ήρεμος και πιο σταθερός», τόνισε ο Τζόνσον.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ο κόσμος αναζητά τη σταθερότητα μιας ισχυρής και αποφασιστικής αμερικανικής ηγεσίας».

Ο Τζόνσον και ο Τραμπ είχαν στενή σχέση όσο ήταν και οι δύο στην εξουσία – και ο Αμερικανός πρόεδρος κάποτε περιέγραψε κολακευτικά τον Βρετανό πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «Τραμπ της Βρετανίας».

Μετά την αποχώρησή του από την εξουσία, ο Τζόνσον –ένθερμος υποστηρικτής και σύμμαχος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι– προέτρεψε τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του να μην εγκαταλείψουν την ουκρανική πολεμική προσπάθεια, εν μέσω φόβων στο Κίεβο ότι ο Λευκός Οίκος υπό τον Τραμπ θα απέσυρε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Ο Τζόνσον δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του για τον τέως πρόεδρο και στο παρελθόν, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο αργότερα φέτος.

Σε άρθρο για τη Mail τον Ιανουάριο, ο Τζόνσον υποστήριξε ότι η προεδρία Τραμπ μπορεί να είναι «αυτό που χρειάζεται ο κόσμος» αυτή τη στιγμή, εφόσον υποστηρίξει την Ουκρανία.

Ο Τραμπ προκάλεσε πρόσφατα πανικό, καθώς δήλωσε ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να «κάνει ό,τι διάολο θέλει» με τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν πληρώνουν αρκετά για την άμυνά τους.

Πηγή:Sun, Reuters, kathimerini

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments