Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις “δείχνουν” Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις “δείχνουν” Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η στάση των "8", η τοποθέτηση Τεμπονέρα.

Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανος Κασσελάκη, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της αύριο, δύο ημέρες μετά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τις τετραπλές εκλογές στο κόμμα.

Όλα δείχνουν ότι η εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με την Όλγα Γεροβασίλη να βγαίνει μπροστά.

Συγκεκριμένα, πολλά από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξέλαβαν την ομιλία του κυρίου Κασσελάκη ως «εμπρηστική» για τα ίδια και «εξόχως διχαστική για το κόμμα» και τα μέλη, δίνοντας ραντεβού λίγες ώρες μετά και υπό άκρα μυστικότητα, σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας πρωτοκλασάτου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιδόθηκαν σε ολονύκτιες διαβουλεύσεις, έτσι ώστε να υπάρξει «ενιαία έκφραση» σε μια κοινή υποψηφιότητα.

Όντας εκεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παριστάμενοι κάλεσαν, κατά πληροφορίες, την Όλγα Γεροβασίλη να προσέλθει στην σύσκεψη, λέγοντας της ότι έπρεπε «να σκεφτεί την προοπτική» να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες με ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι οι περισσότεροι κατέληξαν στην κ. Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, πυροδοτώντας έκτοτε σειρά συναντήσεων νωρίς σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, με τους Διονύση Τεμπονέρα, Θανάση Θεοχαρόπουλο και αρκετούς άλλους να περνούν το κατώφλι της Αντιπροέδρου της Βουλής.

Το παρασκήνιο συνεχίστηκε και το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποιεί διαδοχικά ραντεβού στη Βουλή.

Με τα στελέχη αυτά να έχουν ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα το ραντεβού που είχε η κ. Γεροβασίλη με τον Διονύση Τεμπονέρα ήταν σύντομο με τον δεύτερο να ανεβαίνει στο βήμα και να ξεκαθαρίζει, με τον τρόπο του, ότι θα συνταχθεί με την κοινώς αποδεκτή υποψηφιότητά της.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παρέμβει στη διαδικασία, ό,τι είχε να πει το είπε και έδειξε προς τα πού θα πρέπει να κινηθούν οι εξελίξεις στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments