Για το σπίτι της στη Ραφήνα, που κατάφερε να κρατήσει μετά τη βοήθεια που δέχτηκε, η Νόρα Βαλσάμη είπε: «Τακτοποιήθηκε το θέμα με τον πλειστηριασμό του σπιτιού μου. Το σώσαμε το σπίτι, δόξα τω Θεώ. Είναι μια μεγάλη εταιρεία κινηματογραφική, μου το έσωσε, μου το πήρε το σπίτι, δόξα τω Θεώ. Με παρακάλεσαν να μην το πω πουθενά. Το σπίτι είναι δικό μου, τελείωσε. Απλά θέλει φτιάξιμο μέσα, να δω τι θα κάνω, γιατί θέλει δουλειά μέσα το σπίτι, πού θα βρω ανθρώπους; Δεν το περίμενα, είναι κάτι από τον Θεό. Λες και ο Θεός μού πήρε τον Ερρίκο για να με βοηθήσουν, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω».
Όσο για την οικονομική της κατάσταση, η ηθοποιός είπε φορτισμένη: «Σκ.. τα βγάζω πέρα, δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ σύνταξη τίποτα, δεν φτάνει ούτε να πάρω νερά και καφέδες, ντροπή».
Ο θάνατος του Ερρίκου Ανδρέου
Ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου, σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη και πατέρας του Ερρίκου Ανδρέου Τζούνιορ, έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2023. Νοσηλευόταν από τον Αύγουστο σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρά προβλήματα υγείας. «Tον αγαπούσα πάρα πολύ. Ήταν ένας γλύκας, ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος» είχε πει η Νόρα Βαλσάμη στις πρώτες δηλώσεις της μετά την απώλεια του συζύγου της.
Πριν από μερικούς μήνες, η ηθοποιός είχε μιλήσει ξανά για το σπίτι της, δηλώνοντας ότι χρωστούσε 18.000 ευρώ και κινδύνευε να το χάσει. Πιο συγκεκριμένα, είχε πει στο περιοδικό «Λοιπόν» ότι: «Δεν λύθηκε το θέμα. Είναι έτοιμοι να μου πάρουν το σπίτι. Τους είπα λοιπόν, κι εώ “πάρτε το, πάρτε κι εμένα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου”. Μου απάντησαν να πάω στον Εισαγγελέα, να κάνω κάτι διαδικασίες, κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει όμως, ας το πάρουν. Ήταν το μοναδικό σπίτι που έχω. Μου το παίρνουν, γιατί χρωστάμε 18.000 ευρώ. Αλλά πού να βρω εγώ τώρα αυτά τα χρήματα;».
Στην ίδια συνέντευξη, η Νόρα Βαλσάμη μίλησε για τον πόνο που της έχει προκαλέσει η απώλεια του συζύγου της. «Είναι τραγική η κατάστασή μου, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Είναι κάτι που δεν το έχω ξεπεράσει κι ούτε πιστεύω πως θα μπορέσω να το ξεπεράσω. Ειδικά τώρα, που έρχονται οι γιορτές, έχω τα χάλια μου. Είμαι σε κακό χάλι, αλλά προσπαθώ για το παιδί μου όσο γίνεται να είμαι πιο αλέγκρα, πιο δυνατή και να μην έχω τόση στενοχώρια. Κάνω προσπάθειες να είμαι καλά, όπως κι ο γιος μου που γράφει ηλεκτρονική μουσική» είχε αναφέρει η ηθοποιός.