Πολιτική

Απόψε ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη

Απόψε ανοίγει τα χαρτιά της η Γεροβασίλη

Πηγή Φωτογραφίας: [349835] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (2η ΗΜΕΡΑ)(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Το απόγευμα αναμένεται η παρέμβασή της στο συνέδριο.

Τα χαρτιά τους αναμένεται να ανοίξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που επιθυμούν να αντιπαρατεθούν τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινές ομιλίες κεντρικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Όλγα Γεροβασιλή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανέβει στο βήμα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενδεχομένως να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία, μετά τις έντονες διαβουλεύσεις που πραγματοποίησαν κεντρικά στελέχη του κόμματος (Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Παππάς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου οι δυο πλευρές, του κ. Κασσελάκη και της κ. Γεροβασίλη, να κάνουν βήματα υποχώρηση και να εκτονωθεί η κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη που κινούνται στην ουδέτερη ζώνη ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή με την Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να την πείσουν ότι δεν θα πρέπει να κατέβει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί τις θέσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.

Φυσικά η όλη διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη καθώς η μεν Όλγα Γεροβασίλη έχει κάνει επαφές με στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα της, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος έχει σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης λέγοντας “βρείτε μου αντίπαλο”.

Πάντως χθες το βράδυ παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι το γεγονός ότι η Ολγα Γεροβασίλη άλλαξε την ώρα ομιλίας της στο συνέδριο (από την 1 το μεσημέρι πήγε στις 7.30 το απόγευμα), μπορεί να σημαίνει ότι οι πιέσεις έπιασαν τόπο. Αλλά στελέχη επέμεναν, ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης.

Αναφορικά  με τα πρόσωπα που παίζουν σημαίνων ρόλο στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, το περιβάλλον του Νίκου Παππά μεταφέρει ένα κλίμα ότι έχει συνομιλίες και καλές σχέσεις τόσο με την Όλγα Γεροβασίλη όσο και με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες, προερχόμενες από ανθρώπους με γνώση τού πώς σκέπτεται, ότι υπάρχει τον τελευταίο μήνα μια αλλαγή της στάσης του Νίκου Παππά. Δηλαδή, δεν είναι πλέον υπέρ του Κασσελάκη, αλλά υπέρ ενός καλέσματος να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει μαζικά, ανεξαρτήτως υποψηφιότητας, και με στόχο να τελειώσει αυτή η άσχημη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαπιστώνεται και από -σχεδόν όλες- τις τοποθετήσεις στελεχών στο τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments