Πολιτική

Μαζεύουν υπογραφές στον ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή των εκλογών – «Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια», είπε ο Κασσελάκης

Μαζεύουν υπογραφές στον ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή των εκλογών – «Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια», είπε ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο διάλογος του προέδρου του κόμματος με μέλη που του ζήτησαν να υπογράψει

Έντονο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζεύουν υπογραφές με στόχο την αναβολή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε πιθανή νέα εκλογική διαδικασία, καθώς όπως είπε «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Εκλογές θέλει ο Κασσελάκης – Υπέρ της αναβολής ο Φάμελλος [vid]

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, ενώ στις 19:00 έχει προγραμματίσει να απευθύνει ομιλία η Όλγα Γεροβασίλη, όπως προαναγγέλλει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Πηγές προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη ξεκαθαρίζουν ότι ζητάει «καθαρές λύσεις» και εξηγούν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στη βάση του κόμματος για να αποσαφηνιστεί το τοπίο, ενώ υπέρ της αναβολής των εκλογών τάσσεται ο Σωκράτης Φάμελλος και άλλα στελέχη. Την ίδια ώρα διάχυτες είναι οι πληροφορίες πως στελέχη μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην ομιλία του την Πέμπτη ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο.

Ωστόσο, και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments