Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα οι εκλογές – Αντίθετος με την αναβολή ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα οι εκλογές – Αντίθετος με την αναβολή ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [367454] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Παππάς ζητεί ακύρωση των εκλογών.

Στα δύο κόβεται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσον αφορά την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη εσωκομματικής ηγεσίας.

Ο κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος διεκδίκησε πριν από πέντε μήνες την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί αναβολή των εκλογών, τη στιγμή που ο κ. Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είναι αντίθετος με την ιδέα της ακύρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς είπε, εννοώντας την ακύρωση των εκλογών: «Συντάσσομαι με αυτό που οι περισσότεροι σύνεδροι ομιλητές μετέφεραν όταν πήραν το λόγο», και συμπλήρωσε: «Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες που μένουν για τις Ευρωεκλογές για ζητήματα δικά μας ή θα επενδύσουμε κάθε λεπτό» για την ανάσχεση της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό, «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωτεργάτης και εγγυητής της παράταξης» σημείωσε «Και πιστεύω ότι η παρουσία του σήμερα εδώ θα προσέθετε» συνέχισε ο κ. Παππάς, λέγοντας ακόμη πως «ο Στέφανος δεν ζήτησε λευκή επιταγή και δεν θα έπαιρνε λευκή επιταγή».

«Κορυφαίο λάθος θεωρώ το έλλειμμα συλλογικής πολιτικής συνεργασίας» δήλωσε και συμπλήρωσε πως πρέπει «να κοπεί οβήχας του 41%».

Αναφερόμενος στην κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως «είναι μια παρουσία που κοσμεί την παράταξή μας» και πως «είναι ένα στέλεχος που συμβάλλει στη δημόσια παρουσία του κόμματος». Οπότε, πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτήν την μάχη» υποστήριξε.

Σε αντίθετη ρότα, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης διεφάνη κάθετα αντίθετος σε τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο με τα όσα είπε ο ίδιος προσωπικά όσο και με διαρροές λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών. Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια».

Λίγο νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας μέσω πηγών στον Σωκράτη Φάμελλο που είχε ταχθεί υπέρ της αναβολής των εκλογών, είχε μιλήσει για «καθαρή λύση».

Νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος τάχθηκε υπέρ της αναβολής των εκλογών, με πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη να ζητούν «καθαρή λύση».

Στην πρόταση Φάμελλου οι πηγές κοντά στον Κασσελάκη υποστήριζαν ότι «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments