Πολιτική

Άδωνις: Τιμούμε τους νοσηλευτές με την προκήρυξη νέων θέσεων

Άδωνις: Τιμούμε τους νοσηλευτές με την προκήρυξη νέων θέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την υπογραφή πρόσθετων θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Instagram.

Σε εφαρμογή η μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ

Την υπογραφή πρόσθετων θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Instagram.

Ιδιαίτερα, μιλώντας κατά την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της ΕΝΕ (Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος), ο υπουργός Υγείας τόνισε πως το λειτούργημα του νοσηλευτού είναι από τα πιο σπουδαία του Συστήματος της Υγείας και ότι τους σέβεται και τους υποστηρίζει.

Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας, «προχθές υπέγραψα την μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ (2.145 νέες θέσεις). Επίσης μέσα σε ένα μήνα υπέγραψα και τις πλέον +300 θέσεων για τους ειδικευομένους νοσηλευτές. Στο νομοσχέδιο μας δε που ετοιμάζεται συμπεριλαμβάνουμε και διάταξη για την ρύθμιση αυτού του καθεστώτος».

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή την εβδομάδα, υπεγράφη η απόφαση για την έκδοση προκήρυξης που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού σε δημόσια νοσοκομεία.

H προκήρυξη από το ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση 2.145 θέσεων, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει, αναφορικά με την μεγαλύτερη σε έκταση προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ, πως «το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για  την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments