Πολιτική

“Κούγκι” στον ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης και Γεροβασίλη διαφωνούν για την διαδικασία

“Κούγκι” στον ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης και Γεροβασίλη διαφωνούν για την διαδικασία

Πηγή Φωτογραφίας: [363783] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κασσελάκης και Γεροβασίλη διαφωνούν για τη διαδικασία.
Στον αέρα παραμένει το ζήτημα των εκλογών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει οριστική απόφαση όχι μόνο για το πώς θα γίνουν, αλλά και το αν θα γίνουν. Το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου την Κυριακή.

Η Όλγα Γεροβασίλη, έπειτα από μια επεισοδιακή ομιλία που διακόπηκε από φωνές και αποδοκιμασίες, δήλωσε «παρούσα» ενόψει της νέας εσωκομματικής κάλπης για την εκλογή προέδρου, που είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογές με δύο «μονομάχους».

Παρά ταύτα, το τοπίο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη θα συμμετέχουν σε αυτές (ψηφιακά, με κάλπη ή υβριδικά), καθώς και η πρόταση για αναβολή τους -που μοιάζει να έχει απήχηση σε πολλούς συνέδρους-, αναμένεται να μονοπωλήσουν την αυριανή τελευταία και καθοριστική μέρα του 4ου Συνεδρίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, εισηγήθηκε πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 10 Μαρτίου, παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία Γεροβασίλη και δεσμευόμενος την ίδια στιγμή ότι θα παραμείνει στο κόμμα την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στην ίδια παρέμβασή του καλωσόρισε την Όλγα Γεροβασίλη σε αυτόν «τον ωραίο αγώνα».

Σε υψηλότερους τόνους ήταν το σχόλιο του Χρήστου Σπίρτζη που είπε και αυτός ότι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας, “αλλιώς θα γίνει Κούγκι”. 

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, υποδεχόμενος την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά (σ.σ. και με κάλπες και ψηφιακά), για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει».

Από την πλευρά της, η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πως το συνέδριο θα αποφασίσει για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού.

Η Όλγα Γεροβασίλη προσέθεσε, όμως, ότι «το συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία εκλογής – δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όσο για τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη, την επομένη της εκλογής προέδρου να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το τι θα πράξει η ίδια, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments