Πολιτική

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε προσωρινή ανακωχή έως τις ευρωεκλογές.

“Έπεσαν οι μάσκες» είναι η φράση που χρησιμοποιήθηκε από τα «στρατόπεδα» του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη, των δύο πρωταγωνιστών του θυελλώδους τετραήμερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην πραγματοποιηθούν νέες εσωκομματικές εκλογές, μετά τη σχετική πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα.

‘Παιδιά, αρκετά. Δεν θα κάνουμε εκλογές, θα προχωρήσουμε”. Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τον εσωκομματικό αντίπαλο τον διάδοχο να προσφύγει εκ νέου στην ετυμηγορία των μελών του κόμματος σε νέες εκλογές από τη βάση του κόμματος, τερματίζοντας, έστω και προσωρινά, την κατάσταση συναγερμού στην οποία είχε περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Με την παρέμβαση αυτή, η ηγεσία Κασσελάκη προσέφυγε και πάλι στην ετυμηγορία των μελών του κόμματος σε νέες εκλογές από την ίδια τη βάση του κόμματος. Ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι του και φώναξε στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος: “Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”. Η ένταση και η πόλωση κυριάρχησαν στο συνέδριο, με αρκετές αναφορές στην έντονη αποδοκιμασία του στελεχιακού δυναμικού.

Συνεχίζοντας με επιθετικό τόνο κατά όσων των αμφισβητούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Instagram, λίγη ώρα μετά την οριστική απόφαση του συνεδρίου για ματαίωση των εκλογών», έκανε λόγο για κάποιους «που θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ» και πως «κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

Στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ του ιδίου και της κ. Όλγας Γεροβασίλη, πριν το συνέδριο λήξει και οι σύνεδροι προχωρήσουν στην ψηφοφορία επί της πρότασης για τη διεξαγωγή κομματικών εκλογών στις 10 Μαρτίου, ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να κατονομάσει ρητά πρόσωπα, άφησε να εννοηθεί ότι “κάποιοι” καταστρώνουν σχέδια αμφισβήτησής του.

«Στο συνέδριο αυτό πράγματι έπεσαν οι μάσκες», απαντά στον Στ. Κασσελάκη το περιβάλλον της Όλγας Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πως «η πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος είναι ότι ο Πρόεδρος ζήτησε εκλογές και δεν πέρασε η πρότασή του στο συνέδριο. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ο Στέφανος Κασελακης στη πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε εκλογές. Είναι προφανές ότι είχε τη πλειοψηφία σε ένα συνέδριο 2.800 συνέδρων που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν εκλέχτηκαν αλλά ορίστηκαν. Αν ήθελε πραγματικά εκλογές λοιπόν θα το κέρδιζε».

Αναμφίβολα, ο μεγάλος ηττημένος του θυελλώδους συνεδρίου ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικρίθηκε τόσο για το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρών αλλά και φυσικά γιατί ήταν αυτός που πυροδότησε τις εξελίξεις με την δημόσια τοποθέτησή του, με αιχμές, για πρώτη φορά, εναντίον του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments