Πολιτική

Το Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα

Το Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα
Όλα δείχνουν "τίτλους τέλους" για τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν είναι γνωστό ποια από τις φορές που ηττήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν η πιο οδυνηρή. Αυτό όμως που είναι σίγουρα γνωστό, είναι ότι η χθεσινή συντριπτική του ήττα από τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν συγκλονιστική. Αφού με κτύπημα νοκ άουτ βρέθηκε στο καναβάτσο του Σύριζα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο τέλος έχασε και το κόμμα που είχε κληρονομήσει από τον Αλέκο Αλαβάνο.

Τόσο ο Κασσελάκης που σήκωσε το προκλητικό γάντι του «πνευματικού» του πατέρα, όσο και η πρόταση για τη ματαίωση μιας νέας εσωκομματικής διαδικασίας αλλά και η ουσιαστική παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη – «αν δεν βάζεις θέμα εκλογής, αποσύρω την υποψηφιότητά μου» – έδωσαν την ηχηρή απάντηση σε ένα καπετάνιο που είχε εγκαταλείψει το καράβι μετά το ναυάγιο χωρίς να πει μια αυτοκριτική κουβέντα για τα λάθη του, επιμένοντας να συνεχίσει να κινεί τα νήματα πίσω από το παραβάν.

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα ευτράπελα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συντριπτικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης και κυρίως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να προσέφεραν άφθονο υλικό στους σχολιαστές – πολιτικούς και μη – των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, δεν ήταν ωστόσο αρκετά για να κατανοήσει κανείς τις εξελίξεις στο χώρο της Συριζαϊκής Αριστεράς.

Πρόκειται στην ουσία για το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης διαλυτικής πορείας που ξεκίνησε από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στο Ζάππειο την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και από τις προσωπικές του φιλοδοξίες και βλέψεις για το μέλλον.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε με τον πιο ξεκάθαρο και υπογραμμισμένο τρόπο πως οι εσωκομματικές πρακτικές στα χέρια της ριζοσπαστικής αριστεράς, της παλιάς γενιάς και της γενιάς Τσίπρα, δεν τον αφορούν. Στην ουσία υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, κάλεσε δυνατά τους οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα να σηκωθούν όρθιοι για να ξεχωρίσουν από αυτούς, ενώ ταυτόχρονα στόχευσε αυτή την ομάδα που παρέμενε στις θέσεις της και δεν χειροκροτούσε.

Οι αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγγυώνται μια νέα, πιο αισιόδοξη πορεία του κόμματος στο μέλλον. Ούτε το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, που δονούσε τον συνεδριακό χώρο, θα αποθαρρύνει τους μη κομματικούς πολιτικούς που θέλουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, ακόμη και ο ίδιος ο Κασσελάκης, ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός για να πεθάνει, έχει δείξει ότι δεν έχει μεγάλη πολιτική ή ιδεολογική συγκρότηση για να ηγηθεί ενός κεντροαριστερού κόμματος που επιδιώκει την ηγεμονία σε έναν διχασμένο και απαξιωμένο χώρο,

Αν το τέταρτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία, θα είναι γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης καταδίκασε τον Αλέξη Τσίπρα στην ίδια μοίρα που ετοίμασε για τον Αλέκο Αλαβάνο όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. [362281] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments