Πολιτική

Άδωνις: Ούτε τα κορδόνια τους δεν μπορούν να δέσουν οι Συριζαίοι [vid]

Άδωνις: Ούτε τα κορδόνια τους δεν μπορούν να δέσουν οι Συριζαίοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Απορώ πώς παρέμεινε η Ακρόπολη στη θέση της με τους Συριζαίους στην κυβέρνηση

Την έκπληξή του για το επίπεδο των πολιτικών και διοικητικών ικανοτήτων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να τοποθετηθεί για τα όσα έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας είπε: «Ήταν μια απίθανη κωμωδία. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ένα πρόσωπο πολύ αστείο στο πανελλήνιο. Έγιναν απίθανα πράγματα για το εάν και πώς θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη γίνει, τελικά, καμιά εκλογική αναμέτρηση, για να αναβληθούν οι κάλπες της εσωκομματικής αναμέτρησης. Τους έβλεπα και σκεφτόμουν «πώς παρέμεινε η Ακρόπολη στη θέση της στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν;». Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους».

Ερωτηθείς εν συνεχεία για την αντιπαράθεσή του με τον κ. Πολάκη, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε: «Βαριέμαι αφόρητα τον κύριο Πολάκη. Στο πρόσφατο δικαστήριο δεν έγινε απολύτως τίποτα από αυτά που διέρρευσε η πλευρά Πολάκη. Επί 2,5 ώρες ο Πολάκης με έβριζε παράφορα. Ενώ ο Πολάκης κατέθετε ενώπιον των δικαστών, τον πλησιάζει ο δικηγόρος και του λέει «βρες μια δικαιολογία να φύγεις». Ο Πολάκης σηκώνει το κινητό του ενώπιον των δικαστών και επικαλείται μια δικαιολογία για να φύγει από την αίθουσα. Ο δικηγόρος αρχίζει να φωνάζει ότι, δήθεν, τον χτύπησαν! Μιλάμε για Κατίνα Παξινού, μιλάμε για Αλέξη Μινωτή! Τέτοιο θέατρο. Τελικά, ο Πολάκης κατάφερε να διακόψει την κατάθεσή του, αλλά το δικαστήριο πρόκειται να συνεχιστεί. Το επεισόδιο έγινε για να μην καταθέσει ο Πολάκης».

Τέλος, αναφερόμενος στα μη κρατικά ΑΕΙ και τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ήταν πολύ καλός στη Βουλή. Τον συνεχάρην τηλεφωνικά. Του είπα: «Χθες έγινες λίγο Άδωνις». Δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω. Έδωσε μάχη».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αρχή είπε πως συμφωνεί με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Αυτά που λέει περί business είναι επικίνδυνα. Αν υποβιβάσει την κυβέρνηση σε business, θέλω να τον ρωτήσω αν θέλει να υπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιου άλλου για business. Ο Ανδρουλάκης παραβιάζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Να μας πει ποιον επιχειρηματία εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Ας αφήσουμε την συκοφαντία και τη λάσπη. Κάτι βλέπει από τον εαυτό του και μιλάει για business. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Θέλει ή δε θέλει μη κρατικά πανεπιστήμια; Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει το λάθος που είχε κάνει όταν προσπαθήσαμε πριν από αρκετά χρόνια να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16. Στην αρχή ήταν υπέρ της αναθεώρησης, αλλά, εν συνεχεία, άλλαξε θέση. Έτσι και τώρα το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη αρχικά τάσσεται υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ, αλλά, στην πορεία, αλλάζει άποψη», συμπέρανε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments