Πολιτική

Άμεσα προχωρούν οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα προχωρούν οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367570] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οριστικοποιούνται οι κρίσιμες αποφάσεις εντός των επόμενων ημερών.

Πρώτο βήμα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι οι αλλαγές που ετοιμάζει σε πρόσωπα και όργανα, τις οποίες θέλει να «τρέξει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή (ακόμη και την Κυριακή, αν βγουν οι ημερομηνίες) προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο σε σχέση με νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις «κλειδιά» όσο και για την πολύ πιθανή εκλογή ανανεωμένης Πολιτικής Γραμματείας. 

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως η Ράνια Σβίγκου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην θέση της, καθώς αυτό επιθυμεί ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει άλλωστε πολύ καλή σχέση μαζί της και έχει εκτιμήσει το γεγονός ότι είχε άψογη συνεργασία μαζί της από την πρώτη στιγμή της εκλογής της. Εάν πάντως αυτό το σενάριο ανατραπεί για διάφορους λόγους, πολλές πιθανότητες για την θέση του Γραμματέα έχει ο Γιάννης Μπουρνούς.

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ο συγγραφέας της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο, όπου κατα γενική ομολογία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Λέσβου χαίρει εκτίμησης από όλα τα στελέχη του κόμματος του, -καθώς όλοι μιλούν για τον ακέραιο χαρακτήρα του και το πολιτικό αισθητήριο-, η σφοδρότητα που επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πως θα περάσει μία τέτοια υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή. Και αυτό, γιατί κανείς δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη στιγμή πώς έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μέσα στο κορυφαίο όργανο.

Την ίδια στιγμή, είναι πολύ δύσκολο ο Γιώργος Βασιλειάδης να συνεχίσει στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, καθώς, το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών έχει ραγίσει.

Ο Θάνος Μωραΐτης συζητείται να αναλάβει διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο Γιώργος Τσίπρας θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Σε κάποια επιτελική θέση σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η Ολυμπία Τελιγιορίδου, καθώς είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του προέδρου.

Υποψήφια ευρωβουλευτής η Δώρα Αυγέρη

Την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι η υποβολή αίτησης για τις ευρωεκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνεται μέσω του iSYRIZA, ενώ αναμένονται σχετικές ανακοινώνεις από τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της διαδικασίας. Εν όψει των ευρωεκλογών δεν έχει καταρτιστεί ψηφοδέλτιο. Περάσαμε από όλη αυτή την περιδίνηση της εσωτερικής αναταραχής μέσα στο κόμμα. Περάσαμε μια διάσπαση. Προσπαθούμε να βρούμε τον βηματισμό μας. Νομίζω ότι τον βρίσκουμε και ότι μετά από το συνέδριο και τις τριήμερες εργασίες του μπαίνουμε πιο ενωμένοι και με ξεκάθαρα πια πιο ξεκάθαρη την εικόνα και τον στόχο που έχουμε να πετύχει» ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε για εσωκομματικά που ταλάνισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει νωπή και ισχυρή εντολή. Παράλληλα διεμήνυσε ότι «το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρελθόν» και ότι το κόμμα έχει πρόεδρο.

«Πρόεδρο έχουμε, έχει νωπή και ισχυρή εντολή και νομιμοποίηση από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Δεν χρειαζόμαστε εκλογές. Πάμε ενωμένοι και δυνατοί για τις εκλογικές μάχες και, βέβαια, με την προοπτική να γίνουν και οι αναγκαίες δομικές αλλαγές για να έρθει ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, να συναντήσει την κοινωνία και τις ανάγκες της», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments